Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pizza cu somon fumé, capere si blat de conopida


Publicat: 
Categorii:  Feluri principale / Retete dieta Montignac / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi











Daca adorati pizza, dar sunteti la regim si nu sperati prea curand la vreo felie de pizza (desi va doriti foarte mult), atunci puteti incerca aceasta varianta de pizza, cu blat de conopida. Aceasta reteta este o "copie" foarte buna a unei pizze clasice, iar daca va place conopida, cred ca o veti aprecia si mai mult.
Diversi dieteticieni renumiti (Montignac, Scarsdale, Arthur Agaston si lista poate continua) au demonstrat ca este posibil sa slabiti si fara sa numarati caloriile, cu meniuri gustoase si savuroase, doar facand alegeri si combinatii inteligente.
Aceasta reteta se incadreaza perfect in principiile metodei Montignac (respectand combinarea grasimilor doar cu alimente cu indice glicemic mic, cum ar fi legumele) si este foarte usor de facut.

Ingrediente (pentru 2 pizze mari cat tava de aragaz):
-1,4 kg conopida
-4 oua mici (sau 3 mai mari)
-o lingura de unt (optional)
-100 gr branza uscata sau cascaval mai tare
-suc de rosii
-busuioc si oregano proaspat
-mozzarella sau cascaval
-somon afumat feliat (sau orice mezeluri doriti, atata timp cat nu au zahar in compozitie)
-capere
-ardei gras feliat


Curatati de frunze conopida, desfaceti-o in buchetele si spalati-o bine.


Fierbeti conopida in apa clocotita cu putina sare. Nu trebuie sa fie bine fiarta , doar oparita bine, adica sa intre furculita, dar greu. Am fiert cam 5 minute.


Scurgeti bine conopida si apoi puneti-o in robot, adaugati ouale, untul si branza rasa.


Piureul rezultat se intinde in tava acoperita cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade pana cand e foarte bine rumenit.


Intre timp faceti sosul: fierbeti cateva rosii pasate (din conserva, daca nu aveti proaspete) pana cand scade bine sosul. Adaugati oregano si busuioc tocat.


Intindeti sosul peste blat in strat subtire.


Puneti si celelalte ingrediente.


Lasati 2-3 cm de la margine liberi, fara condimente sau sos.


Se introduce iar tava in cuptor, pana cand se topeste mozzarella(circa 3-5 minute). Si gata!


Feliati si serviti.


La final, decorati pizza cu frunze proaspete de oregano (daca aveti).


Si o portie pentru cei curiosi si pofticiosi:


Mancati fara remuscari, dar cu moderatie ( nu ingrasa ca pizza traditionala , dar totusi nu exagerati :) ).
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro