Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pizza cu sunca, ciuperci, ardei, masline si extra mozzarella (blat subtire)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Feluri principale / Paste / Retete ardei / Paine / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi










Nu exista moment nepotrivit pentru o pizza (decat daca va aflati la dieta, dar si atunci merge o feliuta :) )! Fie ca e seara de meci cu prietenii, fie ca e week-end in familie, o pizza este mereu asteptata cu bucurie de toti!
Pizza se prepara destul de usor si se poate garnisi cu orice va doriti, aveti si va place.
 
Cel mai important este aluatul. Despre ingredientele necesare unui aluat bun de pizza si modul de lucru, am vorbit pe larg aici . Dati click pe link si veti gasi o serie de explicatii si imagini de pe parcursul etapelor de lucru.
Ideea de baza este simpla de tot. Trebuie sa obtineti un aluat moale, elastic, suplu si nelipicios. In general veti folosi o cantitate de faina dubla cantitatii de apa. Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza in volum si apoi se imparte in mai mai multe bile, functie de cate tavi de pizza aveti.
Daca doriti o pizza subtire si crocanta, intindeti o cantitate mai mica de aluat, ca sa obtineti un blat subtire.
 
Fiecare aluat se pune in tava si se unge cu suc de rosii, se presara oregano uscat. Apoi adaugati mozzarella (grasa) sau cascaval razuit si ingredientele dorite. 

In cazul pizzei de fata, am pus cascaval peste sucul de rosii, apoi sunca, ardei colorati, ciuperci, masline. 




Se coace la 220 grade, pe nivelul mediu al cuptorului, pe o piatra incinsa sau pe dosul tavii de cuptor (care este si ea incinsa). Tavile speciale de pizza sunt metalice, subtiri si gaurite , ca sa permita coacerea uniforma si rapida.


Dupa ce arata aproape facuta, adica marginile sunt crescute si rumenite, se scoate pizza si se adauga al doilea strat de branza. Am folosit mozzarella proaspata. 

Se reintroduce tava in cuptor, pana cand este mozzarella topita, 1-2 minute.


O sectiune ca sa vedeti grosimea blatului: 

Pofta buna! 
 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro