Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Placinta cu capsuni si iaurt dietetic


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Deserturi / Retete romanesti / Top fantezie / Retete cu fructe /
5.0 - 24 voturi








Placintele dulci sunt foarte apreciate, dar daca ii adaugati si un fruct-surpriza in compozitie si o asezati intr-o forma de inimioara, atunci o transformati cu totul intr-un desert ideal pentru un moment romantic.
Si daca tot vorbim de inimioare, atunci am ales ca fructul surpriza sa fie capsunile. Daca nu aveti capsuni, merge si cu nectarine, piersici, caise, visine, chiar si prune foarte dulci. Dar totusi cu capsuni este altceva :).
Pentru ca multa lume are grija de dieta, ceea ce este foarte bine, am facut o crema de iaurt dietetic, pentru a scadea cat mai mult numarul de calorii al placintei. Dar , se poate face si cu branza dulce cremoasa , dietetica sau nu, cum doriti.
Ingrediente:
-foi de placinta
-3-4 oua
-indulcitor natural si dietetic (fructoza sau Xylitol) sau zahar, dupa gust-am pus 100 gr
-2 iaurturi dietetice bio (pot sa nu fie 0% daca nu vreti sa fie dietetica reteta, dar noi am pus 0%)
-budinca bio de vanilie 
-2 linguri de gris bio sau faina/amidon 
-250 gr capsuni proaspete (sau din compot sau cateva linguri de dulceata de capsuni) 

Se bat ouale cu fructoza. 

Se adauga iaurtul dietetic. 

Se adauga praful bio de budinca (contine lapte praf, amidon si seminte de vanilie de Bourbon). Praful de vanilie va ingrosa crema. Daca nu aveti, puteti sa puneti 2-3 linguri de faina si esenta de vanilie. Sau doar esenta de vanilie, atunci crema va fi foarte moale, fluida, depinde cum doriti.


Pentru ca am vrut sa fie o compozitie pufoasa, am pus si 2 linguri de gris bio.  


Am uns forma de tarta cu ulei si am pus o foaie de placinta, am uns-o cu putin ulei si am mai adaugat inca o foaie peste ea (foile au fost groase, daca sunt subtiri, puneti mai multe). 

Deoarece  am folosit capsuni proaspete, am presarat putin gris peste foaia de placinta, pentru ca fructele proaspete cand se coc lasa destul de mult suc si nu vroiam sa se transforme totul intr-o budinca.

Crema de iaurt se amesteca cu o parte din capsuni (strivite intr-un piure) pentru a capata culoare roz. Se distribuie peste foile de placinta in strat gros. 


Celelalte capsuni se vor folosi intregi.
Peste crema de capsuni se mai pune o foaie sau 2 de placinta si iar un strat de crema. In al doilea strat de crema puneti si capsuni intregi sau felii. 


Acoperiti totul cu o foaie (sau mai multe de placinta) si o ungeti cu iaurt sau galbenus amestecat cu iaurt. 

La cuptor, incins la 180 grade, pana se rumeneste, cam 30 de minute. 

 

Se lasa sa se raceasca putin si se serveste. 




Miroase incredibil de bine! Si este buuna :) 

Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Clatite cu dulceata de capsuni, mandarine si scortisoara
Clatite cu dulceata de capsuni, man...
Clatite "Night and Day"
Clatite "Night and Day"

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro