porc cu citronelle, lamaie si ghimbir este o reteta cu influente aromatice thailandeze, care aduce o nota exotica interesanta cotletelor de porc.
friptura de porc in stil thai are un parfum exotic si un gust foarte picant, o combinatie perfecta pentru a va incalzi si energiza intr-o zi friguroasa de iarna.
ingrediente:
-2 cotlete de porc
-ulei de arahide
- un fir de citronelle
-ghimbir proaspat
-o lamaie sau o lime
-sos de peste thailandez (optional)
-piper szechuan sau piper negru
-sare
-usturoi
-ardei iute thailandez
intai realizam marinata. amestecam 2 linguri de ulei de arahide cu o lingura de citronelle tocata, o lingura de sos de peste thai (optional), piper, sare, ardei iute, o lingura de ghimbir ras, un catel de usturoi macinat sau feliat.
stoarceti lamaia peste marinata.
puneti cotletele la marinat si lasati-le circa 2 ore.
incingeti putin ulei de arahide si puneti cotletele in tigaie.
rumeniti-le usor pe fiecare parte.
adaugati 100 ml de apa si lasati sosul sa scada.
carnea de porc va ramane frageda si aromata.
pofta buna!