daca va doriti o reteta tropicala, colorata si apetisanta, incercati aceasta reteta de porc (sau pui) in stil caraibian. combinatia delicioasa de fructe exotice cu vin rosu creeaza un sos ametitor de bun pentru muschiuletul de porc (sau pieptul de pui). este o reteta rapida, deoarece timpul de preparare este minim tocmai pentru a pastra savoarea si parfumul exotic al fructelor.
daca va doriti o vacanta pe insule, dar nu aveti nici timp, nici bani, atunci puteti sa va oferiti macar o cina exotica. merita! va fi o experienta inedita, pe care sunt convinsa ca o veti repeta. trebuie sa va mai spun ca aceasta combinatie de vin fiert cu chilli, sofran si fructe tropicale poate avea un efect afrodisiac?...
ingrediente:
-un muschiulet de porc fraged si fara grasime (sau 2 piepti de pui)
-cateva felii de ananas proaspat
-2 mere golden
-un kiwi
-o banana
-3 linguri de zahar brun
-ulei de masline
-un pahar de vin rosu demisec sau sec
-o portocala si un pahar de suc de portocale
-un ardei iute rosu
-un varf de cutit de sofran (optional)
-o lingura de faina sau maizena
garnitura: -orez basmati si sofran
curatati si razuiti merele. caliti-le in putin ulei pana cand lasa un sos si se inmoaie bine.
apoi strecurati sosul. pasati merele si transformati-le intr-un piure. pastrati sosul de mere.
taiati muschiuletul in felii.
condimentati cu sare, piper si boia si caliti-le. presarati ardei iute peste feliile de porc.
cand sunt usor rumenite, adaugati sosul de mere.
adaugati si zaharul brun, amestecati lasati sa se caramelizeze.
adaugati vinul rosu. amestecati si lasati sa dea 2-3 clocote.
dupa ce s-a evaporat jumatate din cantitatea de vin, adaugati 100 ml suc de portocale (proaspat stors).
adaugati ananasul taiat in cuburi mari si lasati-l sa fiarba cu sosul 1-2 minute.
apoi adaugati toate celelalte fructe, reduceti la minim focul.
amestecati de 2 ori. fructele nu trebuie sa fie mult timp preparate, doar cat sa-si lase aroma in sos. daca vreti, puteti sa ingrosati sosul adaugand putina faina dizolvata in 3 linguri de apa si putin sos.(ingrosarea sosului e optionala si depinde de cantitatea de sos care v-a ramas in tigaie)
amestecati usor, pana cand sosul e la consistenta dorita.
garnitura este orez cu sofran si piure de mere (amestecati merele pasate cu putin sos de vin si gata piureul).
se serveste fierbinte, alaturi de un pahar de vin rosu.
pofta buna!