prajitura marmorata este un desert pe cat de aspectuos, pe atat de gustos. nici nu veti crede ca este de post, atat de pufoasa si de gustoasa este!
se prepara ca un chec, doar ca lipsesc cu desavarsire ouale.
ingrediente:
-o conserva mica de ananas (140 gr)
-100 ml ulei de floarea soarelui
-5 linguri de gem de caise
-o ceasca de zahar (sau mai mult, dupa gust)
-o cana de apa minerala foarte acidulata
-sucul de la o lamaie
-faina alba
-4 linguri de cacao
-in pliculet praf de copt
-50 gr cocos razuit uscat
-esenta de vanilie
se amesteca mai intai toate ingredientele lichide: sucul din compotul de ananas(100 ml), apa minerala, uleiul, esenta de vanilie. se adauga zaharul si gemul si se mixeaza bine. apoi se adauga ingredientele uscate: cocosul si faina alba , cat cuprinde pentru a rezulta un aluat gros, dar curgator, precum cel de la chec. la sfarsit, adaugam praful de copt stins in suc de lamaie. turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pastrand 4 linguri de aluat. restul de aluat il amestecam cu cacaoa si o lingura de apa si il dispunem in gramajoare peste primul aluat. apoi amestecam usor cu o scobitoare, sa rezulte aspectul marmorat.
deasupra punem cubulete de ananas.
coacem prajitura la 180 de grade, in cuptorul incins, pana trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita. timpul variaza in functie de cuptor, aproximativ 45 minute-o ora.
se lasa sa se raceasca inainte de feliere. miroase divin!
foarte gustoasa! ideala intr-o zi de post.
pofta buna!