Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pui Royal


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete curcan / Retete pui / Feluri principale / Top fantezie / Retete cu fructe / Retete exotice / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi









Puiul la cuptor este una dintre cele mai apetisante moduri de a gati un pui intreg. Puteti sa obtineti un preparat deosebit, cu un minim de efort.
Reteta este simpla, consta doar intr-o tehnica de glazurare repetata si alegerea unor ingrediente putin mai deosebite.
Puiul se spala si se sterge, se incizeaza pielea dintre pulpa si piept, ca sa permita o coacere mai rapida in acesta zona. Apoi se stropeste cu suc proaspat de lamaie si se presara peste tot sare, piper macinat si ierburi de Provence proaspat rasnite ( amestec de rozmarin, cimbru, oregano, maghiran, tarhon, lavanda). Daca nu aveti acest amestec, merge si doar cu rozmarin, cimbru si oregano uscate, care se gasesc destul de usor.
 
Incingeti cuptorul la 200 grade. Puneti in tava puiul si turnati in tava o cana de apa si o ceasca de vin alb (optional).  Cand cuptorul este incins, introduceti puiul, pe nivelul 2 de jos. Dupa 10-15 minute, reduceti focul la 180 grade. Dupa aproximativ 45 minute, puiul incepe sa fie rumenit.
 
Preparati o marinata din suc de lamaie, 2 linguri de sos dulce-picant thailandez si o lingurita de ulei de masline, amestecati bine. Pensulati puiul cu aceasta marinata si mai presarati cateva ierburi aromatice. Dati iar la cuptor. Dupa 10  minute, scoateti iar tava, stropiti cu sosul din tava (foarte important, ajuta sa obtineti o friptura suculenta) si ungeti iar cu marinata. Dati iar la cuptor. Repetati procedura de 3 ori: stropit cu sosul din tava si ungere cu marinata. Astfel veti obtine o friptura suculenta si frageda, iar crusta va fi extrem de lucioasa si apetisanta.


Pentru un pui de 1,5 kg este necesar cam o ora si jumatate de coacere.

Cand este gata, adica vedeti cum se retrage carnea de pe os la nivelul pulpelor si daca introduceti un cutit in partea cea mai groasa , iese un lichid clar, fara sange, scoateti tava din cuptor si lasati-o in bucatarie 10-15 minute, sa se raceasca putin.
Intre timp, pregatiti decorul,in cazul nostru, smochine proaspete si coacaze rosii.


Puneti puiul caldut pe o farfurie-platou, decorati cu fructe. Sosul se serveste separat, intr-o sosiera. Inainte de a prezenta puiul, strangeti pulpele cu o bucata de staniol.

Foarte festiv si apetisant! 
Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro