Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pui cu romanesco la cuptor


Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Retete craciun / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi











Puiul cu romanesco la cuptor este una dintre mancarurile calde si consistente de iarna, care NU INGRASA. Da, ati citit bine, puteti sa va delectati cu carne de pui la cuptor, aromat, rumenit si suculent, fara sa va temeti ca va veti ingrasa.
Garnitura de romanesco (o leguma dietetica din familia conopidei) ii aduce un plus de rafinament retetei. Culoarea verzulie, forma neobisnuita, spiralata, a acestei ciudate legume, nici brocolli, nici conopida, o face atractiva si interesanta. Gustul ei este fin si se imprieteneste rapid cu gustul puiului si al condimentelor.
Romanesco, ca o orice leguma din familia ei, este indicat in dieta, fiind un aliment cu calorii negative (adica prin procesul de digestie consumati mai multe calorii decat valoarea ei nutritiva). Daca doriti sa ii pastrati continutul nutritiv cat mai nealterat, atunci e indicat doar sa o fierbeti putin la aburi si sa o serviti ca garnitura (in aceasta varianta la cuptor, pierde multe vitamine, dar este foarte gustoasa).


Asa arata conopida "extraterestra" inainte de preparare.

Ingrediente:
-cateva bucati de pui (pulpe superioare, inferioare, intregi sau piept)
-o crenguta de rozmarin
-fulgi de ardei iute
-sare
-piper
-oregano uscat (sau amestec provensal)
-usturoi (optional)


Spalati si desfaceti romanesco in buchetele.


Puneti buchetelele intr-un vas de yena inalt.


Adaugati o ceasca de apa, condimente, dupa gust.


Spalati carnea, asezati-o peste romanesco. Condimentati bine si carnea.


Acoperiti cu o folie de aluminiu sau o hartie de copt si dati la cuptor o ora, la 180 de grade. Observati ca nu am pus deloc ulei, deoarece se va elimina destula grasime din pui.


Dupa o ora, indepartam folia, stropim puiul cu sos si mai lasam o jumatate de ora, sa se rumeneasca.



Se serveste cald.


Se servesc doar bucatile de carne cu garnitura de romanesco. Daca vreti sa fie foarte dietetica mancarea, indepartati pielita de la pui (inainte sau dupa preparare) si nu serviti sosul (care are grasime scursa din pui).


Chiar daca este foarte dietetica reteta, va asigur ca este foarte gustoasa. Condimentata, fierbinte si reconfortanta, reteta de pui picant la cuptor cu garnitura de romanesco este un deliciu "light" , ideal in zilele friguroase de iarna.
Pofta buna!










Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro