Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pui cu sos "tapenade" (Pui la cuptor cu sos de vin rosu si masline)


Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Top fantezie / Retete dieta South Beach / Retete dieta Montignac / Retete frantuzesti / Retete craciun / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi










Una dintre cele mai savuroase retete de pui intreg la cuptor este cea de pui cu sos de vin rosu, pasta frantuzeasca de masline (tapenade) si sos tomat. Astfel pregatit la cuptor, puiul va iesi foarte fraged, dar va avea si o crusta delicioasa, cu arome provensale. Combinatia de masline negre cu vin rosu si sos de rosii creeaza un sos deosebit, foarte asemanator sosului vanatoresc, ceea ce ridica preparatul la rangul de trofeu culinar.
Chiar daca este o reteta cu aer regal, va recomand sa o incercati pentru ca este foarte simplu de facut si deosebit de apetisanta.
Este o reteta ideala atunci cand vreti sa evadati putin din cotidian, sa simtiti un parfum de Provence sau ,pur si simplu, vreti un mic rasfat accesibil.
Elegantul pui "tapenade" se prezinta cu decoratiuni ca un nobil francez si va invita la un dineu interesant la "chateau" ...Puteti sa-l refuzati?

Ingrediente:
-un pui intreg
-pasta de masline negre "tapenade" (puteti sa o faceti si acasa, mixand la blender masline fara samburi, ierburi de provence, usturoi si o lingura de coniac)
-o ceasca de rosii pasate
-150 ml vin rosu sec 
-2 catei de usturoi
-oregano, rozmarin
-piper negru
-fulgi de chili
-ulei de masline
-sare (optional)-atentie ca pasta de masline e deja sarata


Mai intai realizati marinata. Amestecati 2 linguri ulei de masline, sucul de rosii, 3 linguri de pasta de masline, usturoiul macinat, piperul.


Adaugati oregano si rozmarin.


Ungeti puiul cu marinata si masati-l peste tot.


Adaugati o cescuta de apa amestecata cu vinul rosu in vasul in care sunt resturile de marinata. Puneti sosul acesta in tava., langa pui. Presarati fulgi de chili peste pui. Cine nu doreste sa adauge vin, poate sa-l omita, fara probleme. Vinul rosu concentreaza toate aromele si face sosul mai echilibrat.


Acoperiti tava cu hartie de copt, in asa fel incat sa protejati crusta de pe pui.
Se introduce tava infasurata in hartie de copt in cuptor, la nivelul cel mai de jos, la 160 de grade. Dupa o ora, se indeparteaza hartia de copt. Crusta a aderat bine de pui si nu s-a ars.


Stropiti puiul cu sosul din tava si reintroduceti la cuptor inca 20 de minute, pana se rumeneste usor. In acest timp, mai stropiti puiul cu sos din cand in cand.


Daca puiul vostru e mare (al meu a fost de 800 gr), lasati mai mult timp acoperit cu folie, ca sa se patrunda bine. Cand e gata, se lasa cateva minute sa se racoreasca si apoi se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste.


Este foarte festiv. Merge cu garnitura de orez cu legume sau piure de cartofi.


Miroase imbietor si e atat de fraged...merita sa-l incercati!


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro