Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pui exotic cu rodie si portocala


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Top fantezie / Retete cu fructe /
5.0 - 24 voturi













O cina romantica este un moment seducator, parfumat si relaxant, atat pentru cine o pregateste, cat si pentru persoana invitata. Lumina lumanarilor, vinul ales, decorul , sunt la fel de importante ca si meniul, ele avand rolul sa puna in evidenta culorile pasionale ale preparatelor.
O cina romantica de vara se potriveste perfect cu tematica exotica a retetei. Am ales 2 pui foarte mici, intre 400-600 gr fiecare, care de fapt erau 2 cocosei tineri, si i-am aromatizat cu o marinata de rodie si portocala. Celelalte ingrediente ale marinatei sunt foarte speciale, fiecare avand un rol foarte important in obinerea gustului final.


Ingrediente:
-2 pui mici (poate fi si un singur puisor, e de ajuns pentru o persoana)
-melasa (sirop) de rodie
-o portocala bio
-o rodie proaspata
-ardei iute "boneta de bucatar" sau alt tip
-miere
-menta proaspata
-cimbru citron proaspat
-piper cu petale de flori comestibile (trandafrir, albastrele, galbenele, violete)
-sare roz de Himalaya


Incepeti prin prepararea marinatei. Puneti 2 linguri de melasa de rodie intr-un bol. Peste melasa de rodie, adaugati 2 linguri de coaja de portocala proaspat razuita si sucul portocalei. Adaugati si 1-2 linguri de miere.



Mojarati piperul cu petalele de flori. Veti obtine un piper aromatizat cu parfum floral...Divin!


Adaugati piperul peste marinata.


Acestea sunt plantele aromatice: menta si cimbru citron.


Se toaca marunt.


Se adauga peste marinata. Se rasneste si sarea direct peste marinata.


Se adauga puii in marinata.


Acum avem elementul hot al retetei: ardeiul iute "boneta de bucatar". Este un ardei iute jamaican, super iute, deci mare atentie, pentru ca va poate provoca arsuri ale pielii. Daca sunteti sensibili, puneti manusi inainte de a-l taia. Oricum, aveti grija sa va spalati foarte bine mainile dupa ce il manipulati, si la fel si tot ce il atinge. Nu glumesc, este un adevarat pericol. Pe cat este de dragut, pe atat e de feroce. Se folosesc doar cateva bucatele, fara seminte.



Se adauga si ardeiul iute in marinata, se amesteca bine si se acopera cu folie si se da la frigider cateva ore.


Se scoate din frigider cu o ora inainte de a-i pune la cuptor.



Se pun intr-un vas termorezistent incapator, impreuna cu marinata. Daca e nevoie de mai mult lichid, adaugati o jumatate de ceasca de apa.



Se coc la 180 de grade, aproximativ o ora si jumatate, pana sunt bine rumeniti si cand ii intepati iese un lichid clar, fara sange din ei. Se stropesc des cu sosul din tava, ca sa ramana suculenti.


Se lasa sa se racoreasca putin si se servesc calduti, cu o salata picanta de castraveti, ardei iute si bobite de rodie.


Sosul se serveste intr-o mica sosiera.


Se decoreaza cu bobite proaspete de rodie.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro