Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pui marocan cu harissa, umplut cu cous-cous cu stafide


Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Retete marocane / Retete tunisiene / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi











Aceasta reteta marocana este ideala pentru un pranz de duminica cu toata familia. Este foarte consistenta si delicioasa, cu arome inedite africane.
Harissa este un amestec de condimente folosit in tot Nordul Africii, pe baza de ardei iute. Este foarte picanta, ideala pentru a forma o crusta "spicy" si frumos colorata puiului, dar se poate adauga si in cous-cous pentru a completa savoarea specific marocana.
Reteta se prepara foarte usor si va ofera mult timp liber (cat sta puiul in cuptor) pentru a va ocupa de alte treburi sau pur si simplu sa stati cu familia si prietenii de vorba, asteptand felul principal.
Mai intai preparam cous-cous-ul cu stafide, spanac si pinoli. Daca nu le aveti pe toate , folositi numai stafide sau chiar cous-cous simplu.
Couscous-ul il vom folosi atat ca umplutura, cat si ca garnitura.
Ingrediente:
-200 gr spanac
-100 gr stafide
-o lingura de ulei
-o lingura de unt
-2 catei de usturoi
-un pumn de pinoli
-sare
-piper
-250 gr cous-cous nepreparat


Topiti untul cu uleiul.


Trageti la tigaie pinoli cu usturoiul feliat. Apoi adaugati stafidele inmuiate, scurse si date prin faina, amestecati bine. In final, adaugati spanacul si amestecati. Puneti sare, piper si lasati sa scada bine sosul. Compozitia se lasa sa se raceasca putin.


Intre timp, preparam cous-cous-ul. Se pune intr-un vas si se acopera cu apa calda (conform instructiunilor de pe pachet). E gata in 5 minute.


Acum avem totul pregatit pentru a umple puiul marocan.


Ungeti puiul pe interior si pe exterior cu harissa. Presarati sare si piper.


Amestecati cous-cous-ul cu amestecul de spanac.


Umpleti puiul cu o parte din acest amestec. Restul il pastrati ca garnitura.


Asa arata inainte de ajunge in cuptor.


Presarati inca o data cu sare. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor, la 180 de grade, o ora.


Dupa o ora, arata cam asa.


Daca vreti o crusta mai colorata, stropiti-l cu putin bulion dizolvat cu apa (sa iasa un sos gros).


Se da puiul iar la cuptor, de data asta fara folie. Se tot repeta stropirea la fiecare 10 minute, pana cand e gata rumenit si bine facut.


In ultimele 10 minute, se adauga cous-cous-ul ramas in tava (cat sa se incalzeasca si sa ia o parte din arome).


Daca aveti un pui mare, prelungiti timpul de coacere cu folie pana la 90-100 de minute. Eu am avut un pui mic de 800 gr.
Durata de rumenire este de aprox. 30 de minute.
Cand e gata, se aduca tava direct pe masa.


Se portioneaza.


Si se termina foarte rapid :))


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro