pulpele de iepure sunt absolut delicioase in sosul matasos de portocale si rozmarin. aceasta este o reteta frantuzeasca, plina de eleganta si rafinament. carnea de iepure este foarte dietetica si se potriveste perfect cu un sos aromat si cremos, dar destul de lejer in calorii.
pulpele de iepure se spala si se calesc in putin ulei impreuna cu un sfert de ceapa alba taiata foarte marunt. ceapa trebuie sa nu se rumeneasca, doar sa devina sticloasa. se adauga apa fierbinte, se presara sare,piper si ierburi aromatice (amestec provensal: oregano, cimbru, maghiran,rozmarin, lavanda). se lasa sa fiarba inabusit.
pe la jumatatea timpului de fierbere se adauga coaja rasa de portocala (bio), cam o lingurita, si cateva fire de rozmarin proaspat.
se toarna sucul de la o portocala in sos
se lasa sa fiarba acoperit inca 10 minute.
la final, cand pulpele sunt bine facute, se adauga 50 ml de smantana lichida amestecata cu 2 lingurite de amidon, bine dizolvat.
se fierbe totul la foc mic pana cand se leaga sosul.
se servesc calde cu felii de portocale proaspete si varfuri de rozmarin.
ca garnitura, am preferat quinoa, datorita gustului usor nuctat si continutului ridicat in proteine, pentru a completa perfect acest meniu dietetic.
daca nu va place quinoa, puteti sa o inlocuiti cu piure de cartofi, de pastarnac sau topinambur, sau, chiar si cu orez.
pofta buna!