Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Risotto cu romanesco


Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Retete vegetariene / Retete orez / Retete de post / Garnituri /
5.0 - 24 voturi









Risotto este unul dintre cele mai delicioase moduri de a servi orezul. Italienii au creat acest fel de mancare, atat de cremos si delicios, incat e greu sa nu iti placa. Dar ce te faci cand poftesti la un risotto in zilele de post? Reteta de fata este menita sa impace atat dorintele gurmande, cat si preferintele vegetarienilor, fiind o varianta mai "light" a clasicului risotto (facut cu smantana, vin si branza rasa), dar la fel de buna la gust.
Si pentru ca tot am decis sa fac o varianta mai sanatoasa de risotto, atunci am ales ca ingredientele de baza (orezul si legumele) sa fie fierte la aburi, pentru a beneficia de cat mai multi nutrienti.
Si astfel, cu scuzele de rigoare pentru fantastica reteta originala ( pe care o recomand cu caldura, dar nu atunci cand tineti post sau regim, deoarece e cam plina de calorii), am facut un risotto vegetarian, cu orez basmati si romanesco.
Iubitorii de conopida sau brocolli cred ca vor fi incantati de acest romanesco, care are un gust mult mai fin decat brocolli si este foarte, foarte simpatic ca aspect.

Ingrediente:
-o cana mare de orez basmati (fiert la aburi)
-o cana de buchetele de romanesco (fierte la aburi)
-o lingura de margarina bio (fara grasimi trans)
-50 ml smantana de soia
-sare
-piper (optional)
-usturoi macinat( optional)
-cativa fulgi de ardei iute (optional)
-ceapa verde tocata (optional)


Deoarece orezul si romanesco sunt deja fierte, reteta va fi gata in doar cateva minute. Excelent pentru o cina de post, cand nu mai avem timp sa gatim prea mult.
Topiti 1-2 linguri de margarina la foc mic (puneti mai putina daca vreti sa fie mai dietetica reteta).


Adaugati orezul fiert si legumele. Puteti sa adaugati si putin vin alb.


Amestecati de cateva ori, sa incorporeze bine margarina si vinul.


Adaugati smantana de soia.


Macinati un catel de usturoi (optional) si adaugati-l si pe el. Deasemenea , presarati sare , ardei iute si piper , dupa gust.


Lasati sa dea cateva clocote, pana scade sosul si opriti focul.


Presarati ciboulette (ceapa verde fina) tocata, sau alta verdeata.


Se serveste cald, in boluri sau farfurii adanci.


Este foarte cremos, iar romanesco se preteaza perfect pentru aceasta combinatie. Chiar daca nu este reteta originala, gustul e foarte reusit, asa ca puteti sa va rasfatati cu acest risotto vegetarian in orice zi de post.
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro