Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Rotoli di pizza (Melcisori pizza cu aluat de bere)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Aperitive / Paste / Paine /
5.0 - 24 voturi










Vara fierbinte, berea e rece, prietenii se aduna la un pahar de vorba sau la un party de week-end...ce lipseste? Un snack delicios, evident. Astazi, vom face un aluat rapid si foarte pufos cu bere, din care vom prepara doua snack-uri apetisante: melcisori pizza si covrigei crocanti cu parmezan.
Deci sa incepem, ca in curand vin invitatii si vrem sa-i asteptam cu melcisorii pizza fierbinti, muzica buna si o bere rece.
In primul rand, desfaceti o bere ( e ok sa si beti putin :)), abia va faceti mai multa pofta de pizza si va creste cheful de munca). Apoi aduceti un castron mare si puneti in el 500 grame de faina (semiintegrala, am folosit) , un plic de drojdie uscata. 

Turnati putina bere, cam 50 ml.  

Adaugati apa calduta, amestecand continuu, pana cand aluatul se aduna si nu se mai lipeste de mana sau de castron. Cantitatea de apa difera in functie de gradul de absorbtie al fainii, deci nu este o cantitate precisa, puneti putin cate putin si veti ajunge la gradul optim de saturatie al fainii. 

In final, adaugati si 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Si putina sare.
Mai framantati cateva minute. Aluatul va deveni din ce in ce mai elastic si mai placut de lucrat. Ii place si lui berea si uleiul de masline :)).

Acum e gata, acoperiti castronul cu un prosop curat si il lasati la loc ferit de curent si caldut. In bucatarie este ok. 

Vara aluaturile cresc repede, deci in 30-45 de minute, va duceti la bucatarie si observati ce frumos si umflat este aluatul vostru.

Impartiti aluatul in 2 bucati, din una vom face melcisori pizza, din cealalta bucata vom face 2 tavi de covrigei picanti presarati cu parmezan.
Intindeti cu putina faina  prima bucata de aluat intr-o forma dreptunghiulara si destul de subtire, ca sa nu iasa prea gros blatul de pizza. 

Ungeti aluatul cu un strat subtire de sos foarte concentrat de rosii si condimente ( am amestecat ketchup bio cu bulion de rosii, piper, boia iute, sare si oregano uscat). Este foarte important ca sosul sa nu fie deloc apos, sa aiba consistenta unui bulion.

Pe deasupra se pun felii subtiri din diferite mezeluri si mozzarella sau cascaval. Se presara cu oregano. Atentie mare, sa nu folositi o mozzarella care prin topire lasa multa apa, pt ca se inmoaie totul, deci mergeti pe o varianta care se comporta la copt la fel ca un cascaval, adica se topeste frumos :). 

Rulati strans si taiati felii de grosimea unui deget. 

Ruloul poate fi pastrat la frigider si sectionat cand doriti sa preparati snackul. 



Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pe nivelul din mijloc, timp de aproximativ 30 de minute, depinde de cuptor.



Ideea este sa fie bine crescuti si rumeniti frumos.


In scoateti pe un gratar metalic si ii lasati putin sa se raceasca.
Apoi ii serviti calzi, cu o bere rece :), cu prietenii. 


Bine, merg si doar cu o limonada rece, daca nu va place berea sau vinul :).
Deliciosi! Sunt la fel de buni si a doua zi, daca mai rezista :).
Aluatul se poate face si doar cu apa calduta, fara bere, dar berea ii accentueaza cresterea si il face mai pufos, ajuta si la fragezime. 
Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Pui cu mozzarella si sos de ciuperci
Pui cu mozzarella si sos de ciuperc...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro