Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Rulada picanta de curcan in sos de piper si cognac "Rulada french style"


Publicat: 
Categorii:  Retete curcan / Retete frantuzesti /
5.0 - 25 voturi







Daca va doriti o reteta extravaganta, atunci alegeti carnea de curcan. Ca stil de preparare, evident ...rulada: aspect festiv, de sarbatoare. Si neaparat faceti un sos francais... Nimic nu este mai interesant decat o rulada bine rumenita, cu o crusta picanta, imbietoare, servita cu un sos special, intrigant, care complimenteaza perfect carnea frageda si aromata.

Stilul "haute cuisine" nu e neaparat dificil, e... doar un pic extravagant. Rezultatele exceptionale va vor convinge ca merita sa incercati rulada de curcan. Este o reteta ideala pentru o cina romantica sau cina din noaptea de Revelion, cand va doriti ca totul sa fie elegant, interesant, in stil "haute couture".Rulada de curcan in sos de piper si cognac este o reteta speciala... pentru persoane speciale...in momente speciale.





Ingrediente:
-o rulada de curcan (gata cumparata, sau puteti sa o faceti din piept de curcan)
-piper boabe multicolor
-100 ml smantana
-o lingura mustar de Dijon cu estragon
-20 ml cognac
-2 linguri ulei de masline
-sare, piper, coriandru macinat, chilli, anason, seminte de mustar, boia, chimen macinat( sau un amestec de "grill picant")


Daca aveti piept de curcan, bateti-l , condimentati-l si rulati-l.Daca rulada este gata facuta si legata, atunci fierbeti 2 litri de apa cu o lingurita de sare si un catel de usturoi. Adaugati rulada de curcan in apa clocotita. Lasati rulada sa fiarba aproximativ 20 de minute la foc mediu.


Dupa ce a fiert, scoateti rulada si asezati-o intr-o tava. Condimentati rulada din belsug.


Introduceti tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Va fii gata peste aproximativ 20 de minute, cand e bine rumenita.

Intre timp faceti sosul de piper. Incepeti prin a incalzi o lingura de ulei de masline. Prajiti boabele de piper multicolor cateva secunde.


Adaugati coniacul. Lasati sa fiarba coniacul si apoi puteti sa-l flambati. Atentie, sa aveti hota stinsa si nici un obiect inflamabil in apropiere!!! La fel, nu este indicat sa aveti pornit nici un aparat electric in apropierea plitei, daca flambati.


(Flambarea este optionala si este recomandata doar daca aveti experienta, o bucatarie bine echipata impotriva incendiilor. Este foarte important sa nu existe nimic inflamabil in apropierea plitei.)

Daca decideti sa renuntati la flambare, atunci puteti astepta sa se evapore coniacul si sa adaugati un polonic mic de zeama de carne.


Cand flacarile s-au stins, adaugati putina zeama de carne.


Adaugati rulada scoasa din cuptor in sosul de piper si cognac. Puneti capacul si lasati sa fiarba cateva minute.




Dupa ce sosul a scazut suficient, scoateti rulada pe platoul de servire.


Adaugati smantana amestecata cu o lingurita de mustar in sosul ramas si amestecati pana la omogenizare.


Stropiti rulada cu o parte de sos.



Restul de sos se serveste separat intr-o sosiera.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Rulada picanta de curcan in sos de piper si cognac
Rulada picanta de curcan in sos de ...
Salata de ton in stil provensal
Salata de ton in stil provensal

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro