daca va doriti o reteta foarte rapida, foarte sanatoasa, foarte colorata si plina de arome, atunci ati nimerit bine :) . va propun o combinatie originala, somon afumat si clementine, intr-o salata plina de viata si culoare. interesant , nu? somonul afumat se potriveste foarte bine cu aroma dulce-acrisoara a clementinelor.
aici avem cosuletul meu de clementine cu frunze, netratate si culese dupa ce s-au copt in pom (asa garanta ambalajul).
merita sa cumparati fructe de calitate, deoarece beneficiati de un gust pur si natural, fara pesticide si alte chimicale. fructele culese dupa coacere sunt extraordinar de parfumate si zemoase, nici nu se compara cu cele culese verzi si lasate sa se coaca in cutii.
salata se prepara ultra-rapid . cateva frunze de salata tinere, se spala , se taie, se aseaza pe farfurie. somonul afumat se taie fasii subtiri, ridichile rosii se feliaza si se arunca peste salata. o lingurita de ceapa rosie tocata se presara (este iarna si vrem sa ajutam putin imunitatea, nu va temeti, e putina ceapa, nu va mirosi toata salata a ceapa).
clementinele se taie bucatele, se adauga peste salata. se taie in felii subtiri un sfert de tija verde de telina si presaram peste salata. vine si un ardei rosu ( am gasit toate legumele bio, chiar daca era iarna, si sunt sigura ca au fost pline de vitamine, pe langa gustul minunat pe care il aveau).
acum avem toate culorile.
ce lipseste? sosul vinegreta, bineinteles. amestecam energic o lingura de ulei de masline extravirgin, cu o lingura de otet balsamic (eu am avut cu aroma de zmeura), suc de lime, sare marina si piper. emulsia o turnam peste salata multicolora.
si acum , decorul. realizam o floare din jumatati de felii de clementine, punem in mijloc o masline verde umpluta cu ardei si razuim coaja de lime, pentru un plus de aroma si rafinament.
cat dureaza totul? 5-7 minute pentru asa o frumusete de salata.
chiar daca pare foarte light, va asigur ca este foarte hranitoare, plina de vitamine, minerale, omega 3, antioxidanti naturali, tot ce va trebuie ca sa infruntati iarna in plina forma, supli, plini de sanatate si vitalitate.
se serveste ca antreu sau la cina, pentru persoanele care prefera mancarurile usoare.
pofta buna!