Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Salata de sparanghel alb si ou fiert


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Salate / Aperitive /
5.0 - 24 voturi








Sparanghelul alb este considerat regele legumelor in Franta. Deosebit de sanatos, cu un gust fin si delicat, se preteaza exceptional de bine in preparate diverse, de la supe-crema, omlete, salate, gratin, tarte sarate, ca garnitura cu diverse sosuri ontuoase. Este o leguma plina de proprietati benefice sanatatii, revitalizant si remineralizant.
Combinatia de sparanghel cu ou este considerata ca fiind deja clasica, proteinele complete din ou (alimentul perfect din punct de vedere al continutului de aminoacizi) aduc un plus calitativ preparatelor cu sparanghel.
 
Pentru aceasta delicioasa salata aveti nevoie de foarte putine ingrediente, dar importanta este calitatea lor si modul de preparare.
Sparanghelul alb se curata de coaja fibroasa, se indeparteaza 2 cm de la capete (partea lemnoasa),  se spala bine si se fierbe la foc mic in apa usor sarata sau , mai bine, se fierbe la aburi, timp de 10 minute, pana cand se inmoaie putin, dar isi mentine fermitatea. 
Ouale se fierb in coaja, dupa preferinte. Cel mai bine este sa fie putin moi, cleioase, dar daca va plac si cele bine fierte (ca si mie :) ), nu e nici o tragedie sa le fierbeti mai mult.
Dovlecelul zucchini se spala si se feliaza foarte subtire, se lasa la marinat in suc de lamaie, ulei de masline si putina sare marina, pana cand terminati de pregatit celelalte legume. Va deveni moale si aromat.
Preparati un sos pentru oua din branza cottage si un varf de cutit de mustar de Dijon.
 
Aceasta este toata pregatirea necesara. Salata se compune din cateva fasii marinate de dovlecel, 2 bucati de sparanghel, 2 oua taiate in jumatati umplute cu cate o lingurita de branza cottage amestecata cu putin mustar de Dijon, cateva masline Kalamata ( ca sa aducem si un aer mediteraneean preparatului) si cateva felii de cascaval sau alta branza preferata. 
 
Oul fiert cu sosul cremos de mustar de Dijon invaluie perfect bucatelele de sparanghel. Delicios! 
 
Stropiti cu vinegreta si serviti cu placere!
Pofta buna!
PS: reteta se poate realiza si cu sparanghel verde. Acesta nu se curata, se indeparteaza doar partea lemnoasa de la baza. Are un gust mai pregnant decat cel alb, este la fel de sanatos, dar mai putin fin. 







Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Salata de vinete ungureasca
Salata de vinete ungureasca
Salata de vinete cu nuci in stil turcesc
Salata de vinete cu nuci in stil tu...
Salata de ton in stil provensal
Salata de ton in stil provensal

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro