Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Salata libaneza cu naut


Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Salate / Retete libaneze / Retete orientale /
5.0 - 24 voturi










Bucataria libaneza este una dintre cele mai interesante din lume, fiind bazata pe combinatii spectaculoase de condimente, plante aromatice, legume proaspete si diferite feluri de carne. Este o bucatarie in general foarte sanatoasa, cu puternice influente mediteraneene.
In bucataria libaneza se resimte spiritul liber mediteraneean, dar si misterul oriental. Este un melanj aparte de culoare, parfum si gust, care te invita sa descoperi o lume culinara desavarsita.
Astazi vom prepara o salata libaneza foarte sanatoasa si hranitoare, pe baza de naut fiert.

Puneti boabele de naut in apa rece cu o seara inainte. Apoi scurgeti apa, fierbeti boabele de naut in alta apa cu putina sare (cu o lingurita de bicarbonat) pana se inmoaie (circa 1-2 ore). Scurgeti boabele de naut si lasati-le sa se raceasca.


Puteti sa folositi si boabe de naut gata fierte, din conserva, dar atunci nu va mai fi mancarea la fel de sanatoasa. Totusi, eu va recomand sa va pregatiti singuri boabele de naut, pentru a obtine un gust cat mai original (si o mancare cat mai "curata", fara aditivi si conservanti).
Indepartati semintele rosiilor si taiati pulpa in cubulete mici. La fel procedati si cu castravetele. Tocati marunt o ceapa rosie.
Ca si plante aromatice aveti nevoie de menta si de patrunjel. Fiti generosi, adaugati multa verdeata in salata.
Adaugati toate ingredientele langa boabele racite de naut fiert.


Faceti un sos din ulei de masline, suc de lamaie, o jumatate de lingurita de boia (dulce si/sau iute),un sfert de lingurita de chimen macinat, putina sare.


Amestecati toate ingredientele si turnati sosul. Amestecati si lasati salata 20 de minute, sa se patrunda aromele.


Se serveste ca mezze (antreu), platoul fiind asezat pe mijlocul mesei. Arabii au cultura mancarii servite pe mijlocul mesei, deoarece simbolizeaza comuniunea dintre meseni.


Puteti sa serviti si in varianta mai moderna, in portii mici , individuale, ca amuse-bouche.


Decorati cu frunze de menta sau de busuioc.
Aceasta salata este foarte racoritoare si consistenta. Poate fi servita la cina.


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro