Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Smochine Fantasia (cu jambon fumé, Emmental si coacaze rosii)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Aperitive / Retete cu fructe / Retete frantuzesti /
5.0 - 24 voturi













Toamna este anotimpul bogatiei naturii, totul este incarcat de savoare si culoare, predomina culorile intense, fructele zemoase, parguite pana la maxim de caldura, incarcate de arome dulci, extaziante... Acum apar toate fructele "tineretii vesnice" , adica fructele de culoare violet, bogate in resveratrol, care se pare ca ajuta procesele de regenerare ale organismului. Este timpul sa imbogatim dieta cu struguri dulci si negri, smochine, prune, mure, coacaze, afine, fructe de soc.
Evident, beneficiile maxime ale resveratrolului apar in special cand consumati fructele proaspete sau vinul rosu, natural, bio.

Daca natura ne ofera fructe atat de aromate si senzuale, atunci este timpul sa revitalizam putin si retetele, sa iesim din tipare, sa indraznim sa ne provocam simturile.
Legendele spun ca smochinele sunt fructele fertilitatii si longevitatii, de aceea sunt atat de apreciate de mediteraneeni, care sunt recunoscuti pentru arta lor de a trai mult si bine, pentru vivacitate si, de ce sa nu recunoastem, sarmul si abilitatea naturala de a seduce.

Se spune ca instinctele primare se hranesc unele pe altele, de aceea "suntem ceea ce mancam". Pielea nu va straluci niciodata daca vom consuma alimente fast food reincalzite, dar dupa o dieta sanatoasa, mediteraneeana, plina de fructe si legume naturale, de sezon, cereale integrale, peste si fructe de mare pline de omega 3 si alte grasimi sanatoase, chiar si cu putina carne de la animale crescute ecologic, stropita cu ulei de masline extravirgin, miere naturala si vin bio, ei, atunci cu siguranta ceva se va schimba in interior si se va vedea si la exterior :)
Cand te simti bine, radiezi si arati mult mai bine, de aceea bucataria mediteraneeana este recunoscuta ca o bucatarie afrodisiaca, pentru ca are capacitatea de exalta energia interioara si de a oferi dinamism si bunadispozitie.

Reteta de fata a capatat contur dupa ce am cumparat aceste frumoase smochine proaspete.


Nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine smochinele inseamna PROVOCARE in bucatarie :) . Si pentru ca aveam in plan o cina romantica, s-au potrivit de minune in peisaj :) . Le-am vazut ca un entreu frantuzesc, fierbinte, aromat si extrem de glossy.


Smochinele se spala si se sterg sau se lasa sa se scurga. Se fac incizii in cruce, fara a taia complet feliile.


Se umplu cu felii subtiri de Prosciutto crudo sau, in cazul meu, cu bacon fumé.


Peste jambon, cateva cubulete de Emmental. Ceva lipsea din peisaj...un pic de rosu. Aceasta culoare are efect provocator (remember "Lady in red" ;) ), deci, daca vreti sa creati senzatie, aduceti putina pasiune cu un strop de rosu. Bobitele de coacaze rosii sunt ideale pentru decor si completare a gustului. Le aruncati neglijent peste cascaval, ca si cum ati rupe un sirag de perle. Seductie si rafinament!


Se dau la cuptor, 180 grade, cam 10 minute, pana cand baconul devine crocant pe margini, smochinele se coc si umplu de propriul suc fierbinte si Emmentalul se topeste putin.


Cand ies de la cuptor, au nevoie de un strop de stralucire, deoarece caldura distruge enzimele care le ofera stralucirea naturala.
De aceea, cat timp stau smochinele in cuptor, pregatiti un sirop-reductie de otet balsamic de zmeura. Pentru un efect glossy, vom folosi zaharul blond de trestie de zahar (se numeste asa pentru ca are culoare blonda, este o varianta mai light ca nuanta a zaharului brun) si otet balsamic de zmeura. Se poate folosi la fel de bine si mierea sau zaharul normal. Se fierb la foc mare cateva linguri de otet amestecat cu zaharul, in parti egale, si veti obtine destul de rapid un sirop translucid, sticlos, stralucitor, cu reflexe blond-rosietice, ca mierea, doar ca mult mai glossy. Aroma aminteste de otetul de zmeura, dar gustul este dulce si se solidifica in picaturi sau ghirlande la contactul cu farfuria.
Stropiti farfuria si smochinele umplute. "Little drops of Heaven" ... Imaginile vorbesc de la sine, asa ca va las in compania lor :)







Just magic! E un moment in care este aproape imposibil sa nu va treziti zambind...Efectul smochinelor a inceput deja ;)


Ideale pentru cine romantice!



Pofta buna!






Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Salata de ton in stil provensal
Salata de ton in stil provensal
Clatite cu dulceata de capsuni, mandarine si scortisoara
Clatite cu dulceata de capsuni, man...
Creme brulee-reteta originala frantuzeasca
Creme brulee-reteta originala frant...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro