Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Somon in sos de sofran "Exquisite French Somon"


Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Feluri principale / Retete dieta South Beach / Retete dieta Montignac / Retete thailandeze / Retete exotice /
5.0 - 24 voturi







Somonul cu sos de sofran este o adevarata delicatesa. Aceasta reteta imbina stilul francez cu cel thailandez, pentru a va oferi o extravaganta culinara eleganta, sofisticata si picanta.
Este o reteta foarte usor de facut, recomandata doar celor ce-si doresc ceva special.
Somonul cu sos de sofran este o reteta ideala pentru o cina romantica, parfumurile exotice thailandeze facand un mariaj perfect cu gastronomia frantuzeasca.
Daca va place pestele, atunci lasati-va sedusi de magia "french-asiatica". Irezistibila!


Ingrediente:
-4 fileuri de somon fara pielita
-200 ml supa de pui (zeama de carne, nu din pliculete sau cuburi)
-100 ml smantana lichida (merge si laptele de cocos)
-un ardei iute thai
-un pahar de vin alb sec de calitate
-o lingurita faina sau maizena
-o lamaie verde si una galbena
-sare, piper
-sofran pudra


Reteta aceasta are un ingredient secret: frunzele kaffir lime.


Mai intai fierbem supa de pui cu sare, frunzele de kaffir lime, pana scade la jumatate.


Spalati fileurile de somon, sarati-le si condimentati-le cu piper.


Incingeti o lingura de ulei de masline. Caliti 2 catei de usturoi macinati.


Adaugati fileurile de somon, pe care le prajiti la foc mare 4 minute pe fiecare parte. Este ideal sa acoperiti tigaia cu un capac.


Adaugati vinul alb si lasati sa fiarba 2 minute.


Razuiti lamaia verde si pastrati coaja.
Apoi adaugati sucul de lime si de lamaie (cantitatea difera dupa gust).


Opriti focul si va ocupati de sosul de sofran.
Intre timp sosul a scazut la jumatate. adaugati ardeiul iute si fierbeti-l un minut (sa nu iasa foarte iute). Apoi scoateti ardeiul.


Dizolvati o lingurita de maizena in smantana si adaugati-o peste sosul de carne. Amestecati continuu, la foc mic pana se ingroasa putin.



Scoateti pestele pe un platou si strecurati sosul de vin si lamaie. Adaugati acest sos in cel de smantana.


Amestecati pana se incorporeaza bine. Adaugati un varf de lingurita de sofran.


Amestecati sofranul pana cand sosul devine galben.


Opriti focul si turnati sosul peste peste.


Adaugati coaja razuita de lime pentru un plus de savoare, feliute de ardei iute si felii de lime.


Pastrati o parte din sos pentru a o servi separat intr-o sosiera.


Se serveste imediat.


Ca garnitura, se recomandata orez basmati in 2 culori cu ciuperci si salata verde cu lamaie.



Este ideal sa serviti la masa si felii sau jumatati de lime pentru un gust mai intens.


Daca va place foarte picant, puneti mult arde iute ca topping.


Pofta buna!








Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro