somonul este un peste foarte sanatos, ideal pentru o cina usoara, dar hranitoare. se prepara foarte rapid, iar varianta la cuptor cu legume este foarte delicioasa.
am ales cateva ingrediente mediteraneene, rosiile uscate si caperele, pentru a da un plus de savoare retetei.
ingrediente:
-cateva bucati de somon
-rosii uscate si conservate in ulei
-capere
-ciuperci
-ulei de masline
-apa
-optional, 100 ml vin alb
-sare
-piper
se unge o tava cu ulei, se pune pestele, apa, vinul, si legumele. se presara putina sare si piper.
se coace la 180 grade, 20-30 de minute, functie de marimea bucatilor de peste.
se lasa sa se raceasca putin, se serveste caldut, pentru a aprecia mai bine buchetul de arome.
pentru a completa cina dietetica, puteti folosi ca garnitura o salata verde cu rosii cherry.
legumele coapte sunt delicioase in combinatie cu pestele. simplu, dar foarte gustos si sanatos.
pofta buna!