Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Somon la cuptor in crusta de ierburi si piper cu risotto si dovleac picant


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Retete peste / Feluri principale / Retete de post /
5.0 - 0 voturi








O cina de toamna cu aroma intensa de dovleac si parfum de ierburi aromatice mediteraneene!
 
Ingrediente:
-somon proaspat bio
-o ceasca orez pentru risotto
-ulei de masline
-un sfert de pahar de vin alb
-o ceapa mica
-o tija de telina
-un morcov
-un dovleac placintar
-200 ml smantana lichida
-50 gr parmezan ras
-ierburi aromatice mediteraneene
-piper muticolor
-o lamaie
-sare marina
 
Somonul se portioneaza, se spala, se aseaza intr-un vas termorezistent si se acopera cu ierburi aromatice, sare si piper multicolor. Se stropeste cu suc de lamaie. In vas se pune putina apa si apoi se coace totul la 180 grade, timp de 30 de minute.
 
Dovleacul se curata si se taie cubulete. O cana de cubulete se pastreaza pentru risotto, celelalte se coc.
Dovleacul copt sarat si picant este delicios! Se prepara foarte simplu si rapid. Cuburile de dovleac se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper multicolor (si putina boia iute) si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se pune putina apa in vas, se acopera si se coace la 180 grade, aproximativ 30-40 de minute, pana cand dovleacul este bine copt. Se indeparteaza capacul si se lasa inca 5 minute sa se rumeneasca usor.
 
Risotto cu dovleac este foarte gustos si placut aromat. Intr-o tigaie inalta se caleste ceapa in putin ulei de masline. Cand devine sticloasa, se adauga morcovul, dovleacul si telina, tocate cuburi mici. Apoi se adauga orezul, se caleste putin, se toarna vinul alb. Se lasa sa fiarba cateva clocote, apoi se adauga apa calda. Pentru un plus de culoare, puteti sa adaugati si cubulete de ardei colorat. Cand orezul este al dente, se adauga smatana si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu. Orezul sa va umfla si va absorbi tot lichidul, dar nu se va desface bobul. Este important sa ramana boabele intregi.
La final, se adauga parmezan ras. 

Somonul se serveste cu risotto si dovleacul copt. Un deliciu! 


Pofta buna! 
 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro