Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Spaghete cu creveti


Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Paste / Retete fructe de mare /
5.0 - 24 voturi











Spaghetele cu creveti si sos de rosii sunt ideale pentru un pranz lejer. Daca veti opta pentru varianta integrala, atunci veti beneficia de si mai multe vitamine si fibre, alaturi de antioxidantii naturali (licopenul) din rosii si mineralele si proteinele de calitate din creveti.
Gustul mediteraneean oferit de combinatia de ulei de masline, rosii, lamaie, oregano si busuioc, aduce retetei un plus irezistibil de savoare.
Este o reteta perfecta pentru postul Craciunului, in zilele in care se mananca peste, fiind foarte apetisanta si usoara , in acelasi timp.

Ingrediente(pentru 2-3 persoane):
-jumatate de pachet de spaghete integrale (alegeti o marca italiana, sunt de departe cele mai bune; exemplu:Barilla)
-un pachet de creveti proaspeti sau pre-fierti (circa 400 gr)
-2-3 catei de usturoi
-un pahar de vin alb (100 ml)
-sucul de la o jumatate de lamaie
-un ardei iute (optional)
-200 ml suc de rosii foarte gros
-ulei de masline extravirgin
-oregano uscat
-busuioc proaspat

Fierbeti pastele in apa clocotita cu putina sare si o lingura de ulei.


Pastele se fierb "al dente" (adica sa ramana putin tari). Este bine sa le fierbeti cu 2 minute mai putin decat pe instructiunile de pe pachet. Cel mai bine este sa le gustati, asa nu gresiti sigur. Apoi se scurg intr-o strecuratoare si se spala cu jet puternic de apa rece. Le lasati in strecuratoare pana cand e gata sosul de creveti.
Spalati crevetii, scurgeti-i bine si puneti-i intr-o tigaie cu putin ulei incins. Presarati putina sare si saltati-i de cateva ori.


Macinati usturoiul si adaugati-l peste creveti. Continuati sa saltati tigaia, mentinand focul puternic. Daca nu sunteti obisnuiti cu aceasta operatiune, puteti sa amestecati foarte usor, sa nu se rupa crevetii.


Adaugati vinul si reduceti focul la mediu. Lasati sa fiarba circa 2 minute, pana se evapora alcoolul.


Stoarceti lamaia peste creveti.


Adaugati pastele fierte, scurse si racite peste creveti, amestecati usor si lasati-le sa ia putina aroma din sosul de creveti.
Adaugati sucul de rosii.


Lasati sa fiarba 2-3 minute la foc mediu spre mic.


Daca vreti ca sosul sa fie picant puteti sa adaugati ulei aromatizat cu chilli sau putin ardei iute tocat fin.


Presarati sare, piper, oregano cu 2 minute inainte sa opriti focul.


Opriti focul si adaugati busuiocul tocat.


Lasati pastele in tigaie sau intr-un bol cateva minute inainte de a le servi. Ele vor absorbi aproape tot sosul.


Se servesc calde, stropite cu ulei de masline proaspat extravirgin.


Decorati fiecare farfurie cu frunzulite intregi de busuioc.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Pui cu mozzarella si sos de ciuperci
Pui cu mozzarella si sos de ciuperc...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro