Supa de mazare, pui si broccoli


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete pui / Retete romanesti / Supe si ciorbe /

O reteta foarte sanatoasa, care aduce foarte multa caldura si energie, ideala intr-o zi friguroasa de iarna.


Ingrediente:
-o ceapa
-2 morcovi
-2 tije de telina sau un sfert de radacina de telina
-un broccoli
-500 gr mazare congelata sau proaspata
-optional: 1-2 cartofi
-2 bucati piept de pui
-o conserva rosii tocate
Legumele si carnea este de preferat sa fie bio sau cat mai naturale posibil.

Se fierbe apa, se adauga pieptul de pui taiat cubulete, se spumeaza. Apoi se adauga ceapa tocata marunt, morcovii si telina. Se lasa sa fiarba 15 minute, apoi se adauga mazarea congelata si broccoli desfacut in buchetele mici. Se mai lasa sa fiarba 5 minute. Daca aveti mazare proaspata o puneti de la inceput cu celelalte legume, pentru ca fierbe mai greu. La fel procedati si daca vreti sa adaugati cartofi.
Broccoli este bine sa nu fiarba prea mult, ca sa nu se piarba vitaminele.
La sfarsit adaugati conserva de rosii tocate (sau 3 rosii decojite si tocate) si mai fierbeti inca 5-10 minute la foc mic. 

 

In final, se opreste focul si se adauga verdeata dupa gust.
Buna, calda si foarte hranitoare!
Pofta buna!