Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Supa de rosii si ardei copti


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Supe si ciorbe / Retete de post / Retete frantuzesti /
5.0 - 24 voturi








In sezonul rosiilor de gradina, va invit sa nu ratati aceasta delicioasa supa de legume coapte. Are un gust bogat, un parfum aparte, amintind usor de zacusca, este deliciu sanatos , care nu doar ca nu ingrasa, dar mai ajuta si in procesul de slabire.
Reteta este simpla. Intai coaceti legumele cu o marinata speciala, apoi le adaugati in supa si in final mixati fin totul. Secretul gustului consta in condimentele naturale pe care le vom folosi si care vor aduce o superba aroma mediteraneeana supei.
Ingrediente:
-cateva rosii de gradina (alegeti un sortiment gustos, chiar daca sunt mici)
-3-4 ardei grasi colorati
-o ceapa 
-usturoi proaspat
-oregano uscat
-cimbru uscat
-rozmarin uscat 
-piper 
-ulei de masline 
-sare marina
-3 linguri bulion sau o cutie de rosii pasate 
-pentru decor: cimbru inflorit 

Legumele se spala si se taie felii.

Rosiile se ung cu o marinata formata din usturoi pisat, sare, ulei de masline, oregano, piper, rozmarin. 

Tava cu rosii se da la cuptor la 180 grade, pentru 30 de minute. 

Ardeii se curata de seminte si se aseaza intr-o tava, impreuna cu ceapa. Daca aveti o tava mare, puteti sa puneti toate legumele in aceeasi tava. Se stropesc bine cu marinata. Se da tava la cuptor, pentru 20-30 de minute. 


Legumele coapte se scot din cuptor si se vor adauga in supa.
Pentru supa, vom cali intr-o lingura de ulei de masline putin bulion de rosii (2-3 linguri). Dupa un minut, se adauga apa calda (sau supa calda de legume). Se amesteca si se fierbe 5 minute.  

Apoi se adauga legumele coapte (cu tot cu sosul lasat in tava).

Fierbeti impreuna, la foc mic, 10 minute.  

Adaugati cimbru uscat si inca putin oregano. Amestecati si lasati sa fiarba. 

Cand e gata, mixati totul in robot. 

Veti obtine o supa groasa, cremoasa, consistenta, cu aroma bogata. 

La final, adaugati busuioc proaspat tocat marunt. 

Se serveste calda, decorata cu flori de cimbru (sunt comestibile). Optional, adaugati cate o lingurita de ulei de masline extravirgin in fiecare portie.


Delicioasa, aromata, foarte sanatoasa. Licopenul din rosii se activeaza la pregatirea termica, asa ca putem spune ca aceasta supa este foarte concentrata in cel mai valoros antioxidant natural al rosiilor, licopenul, care face minuni in privinta sanatatii si siluetei. 

Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro