Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Ton la gratar cu Wasabi Tartar


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Feluri principale / Top fantezie / Retete de post / Retete asiatice / Retete frantuzesti /
5.0 - 24 voturi










Ton la gratar cu Wasabi Tartar este o reteta fusion, in care am impletit elemente ale bucatariei asiatice (japoneze) cu cele mediteraneene. Sosul tartar creat este foarte original si desavarseste carnea frageda si suculenta de ton fript mediu.
Wasabi este hreanul japonez, o radacina foarte puternic aromata, din care se prepara o pasta verde care se serveste cu diferite preparate asiatice, in general, din peste si fructe de mare.
Sosul tartar al acestei retete nu are in comun cu cel clasic decat aspectul aparent cuminte, dar ascunde aromele asiatice puternice si picante, precum coriandrul verde si pasta de wasabi. Cateva capere marinate aduc o aroma blanda de aer mediteraneean acestui sos original pe baza de maioneza.
Tonul este elementul de legatura al celor doua bucatarii care se impletesc in acest fusion. Se consuma in special crud in Japonia, fript in zona mediteranei.  
 
Ingrediente:
-cateva fileuri proaspete de ton
-sare, piper, dupa gust
Pentru Wasabi Tartar:
-maioneza
-pasta wasabi
-coriandru verde proaspat
-cateva capere marinate
-optional, suc de lamaie 

Pentru inceput, presarati foarte putina sare si piper la fripturile de ton.  

Ungeti fripturile cu un strat foarte fin de pasta de wasabi (atentie ca este foarte iute, daca nu suportati prea iute, sariti peste etapa aceasta). 

Preparati maioneza. Eu am folosit cateva linguri de maioneza bio cumparata. Adaugati o lingurita de coriandru tocat fin, caperele maruntite bine.

Adaugati o lingurita de pasta de wasabi peste maioneza si gustati. Daca vreti mai picanta, mai puneti. Daca doriti mai acrisor sosul, adaugati inca o lingurita suc de lamaie. Se potriveste de sare si piper.

Este gata. 

Se decoreaza cu un mot de wasabi, cateva capere si putin coriandru tocat.


Se pastreaza acoperit la rece, pana in momentul servirii. 

Friturile de ton se frig pe gratarul incins, uns cu foarte putin ulei. Dupa 1-2 minute, se misca la 45 de grade, pe aceeasi parte, ca sa creati efectul de grilaj. Se mai lasa 1-2 minute si se intorc. 

Pe cealalta parte se procedeaza la fel.

Se scot si se lasa sa stea vreo 3 minute inainte de a le servi. Carnea de ton este o carne rosie, care isi definitiveaza gustul dupa ce se mai raceste putin.  

Se serveste calduta, cu sosul wasabi tartar deasupra. Salata este extrem de simpla, cateva frunze de rucola, care intaresc latura mediteraneeana a preparatului.Gustul usor amarui al rucolei se potriveste cu tonul.

Pentru cine doreste mai picant, poate sa mai adauge pasta de wasabi. 

In sectiune se vede ca se desface foarte usor carnea si coacerea medie, adica putin roz la mijloc. 


Exceptional de bun! Pentru amatorii de combinatii inedite, este un "must-try" absolut :)!
Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro