Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Tort Macaroons cu crema de zmeura si mascarpone


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Deserturi / Retete cu fructe / Retete frantuzesti / Retete craciun /
5.0 - 26 voturi








Aniversarile sunt in general momente mai deosebite pentru rasfaturi culinare. Fie ca este o zi de nastere sau o sarbatoare, dorim sa fim inconjurati de familie si prieteni in compania unor preparate apetisante si cat mai originale.

Astazi va prezentam un tort foarte special, cu blaturi de macaroons cu aroma de zmeura, crema de mascarpone si crema de zmeura. Totul desavarsit de un minunat jeleu de zmeura si frisca.
Macaroons sunt acele fursecuri frantuzesti foarte fine si catifelate, crocante la exterior, dar cu miez moale, ca de martipan.

Reteta: Blaturi: 125 grame pudra de migdale, 225 gr zahar pudra, 4 albusuri, 30 gr zahar tos, cateva lingurite de sirop de zmeura, pentru aroma si culoare (sau colorant alimentar, dar noi am dorit sa evitam E-urile). Se amesteca zaharul pudra cu pudra de migdale. Albusurile se bat ferm cu zaharul cristalizat, pana stau bat. Se amesteca usor cu o spatula albusurile cu pudra pana se omogenizeaza. Se imparte aluatul in 3 portii, 2 vor fi blaturi si dintr-o portie se vor forma mici fursecuri. Se toarna fiecare cantitate de blat in forma rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt. Se lasa la temperatura camerei o ora, pana cand vedeti ca suprafata s-a intarit si apoi se coace la 180 grade, timp de 20 minute fiecare. Portia pastrata pentru micile macaroons se pune in pos si se spriteaza mici fursecuri rotunde, de aceeasi marime, se lasa sa se usuce 30-40 minute inainte de a le coace (coacerea pentru fursecuri este 180 grade, 8 minute).
Cat timp se racesc fursecurile si blaturile preparati cremele.

450 grame de mascarpone se amesteca cu 450 gr frisca. Se imparte in doua. O jumatate va fi crema de mascarpone cu vanilie (adaugati esenta de vanilie), in a doua jumatate, adaugati cateva linguri de dulceata de zmeura, va fi o crema roz, de zmeura. Separat, preparati un jeleu de zmeura din 400 grame de zmeura, 200 grame zahar (sau mai mult , daca doriti foarte dulce) si un plic de gelifiant natural cu pectina.

Cand blaturile sunt reci, le decolati cu grija de pe hartia de copt, atentie ca sunt fragile. Montati alternativ blaturile,crema alba, crema roz (in care puteti pune si zmeurici proaspete), jeleul. Se orneaza cu jeleu si frisca pe margini. Pe lateralul tortului, ungeti cu frisca sau crema alba si fixati cate un fursec.
Atentie, blaturile si fursecurile nu trebuie sa se arda, sa devina maronii, ci raman roz. Deci, adaptati coacerea la cuptorul vostru.
Se da tortul la frigider minim 8 ore inainte de servire. Mai bun este a doua zi (daca mai ramane)! :)

Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro