Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Vita cu portocale


Publicat: 
Categorii:  Retete vita / Retete frantuzesti / Retete exotice / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi









Cotletul de vita se potriveste de minune in aceasta combinatie dulce-picanta, cu aroma festiva, de portocala. Este o reteta speciala, de iarna, ideala pentru mesele de sarbatori, in special de Revelion.
Marinata dulce-picanta, cu note de citrice,piper si miere, fragezeste si da parfum fripturii de vita, care va ramane suculenta si moale la interior si perfect rumenita la exterior.
Este o combinatie interesanta de arome cu care merita sa intampinati noul an si sa va surprindeti invitatii.

Ingrediente (pentru 2 persoane):
-un cotlet gros de vita (circa 600 de grame)
-2 portocale dulci si zemoase
-passata de rosii (suc de rosii foarte gros)
-piper
-boia dulce
-piper de Cayenne
-usturoi
-sos de soia
-sos tabasco
-otet balsamic
-ulei
-miere
-ardei iute


Incepem prin a prepara marinata. Amestecam 3 linguri de sos de rosii cu o lingura sos de soia, o lingura de otet balsamic, cateva picaturi de sos tabasco, o jumatate de lingurita de boia dulce, un varf de lingurita de piper de Cayenne (e foarte iute), o jumatate de lingurita de piper.


Stoarcem o portocala si adaugam sucul in marinata.


Optional, adaugati si ardei iute.


Adaugam si o lingura de miere si 2 catei de usturoi macinati. Nu punem sare, deocamdata.


Ungem cu ulei un vas termorezistent, asezam cotletul de vita (spalat si sters, in prealabil) si turnam marinata peste el.


Acoperim cu o folie si il lasam 2 ore sa se marineze in frigider. Apoi scoatem vasul si il lasam circa o ora la temperatura camerei, inainte de a-l introduce la cuptor.
Este important sa introduceti carnea la cuptor cand a ajuns deja la temperatura ambianta, ca sa nu se produca soc termic (intareste carnea). Presarati putina sare, inainte de a coace friptura.
Vasul se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute. Apoi se scoate folia.


Stoarceti si cealalta portocala si amestecati sucul cu o lingura de miere. Ungeti friptura cu sucul de portocala amestecat cu miere. Va forma o crusta rumenita superba.


Se reduce focul la 160 de grade si se continua coacerea pana cand se rumeneste carnea, aproximativ 10 minute. Intre timp, stropiti friptura cu restul de suc de portocale si sosul din tava.


Carnea trebuie sa ramana moale la presiune (semn ca e frageda si suculenta). Nu coaceti foarte mult timp carnea de vita.


Dupa ce scoateti vasul din cuptor, lasati 5 minute friptura inainte sa o taiati. Indepartati osul si feliati.


Serviti feliile de friptura de vita cu sosul din tava.


Decorati cu jumatati de felii proaspete de portocala.


Delicioasa!
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro