Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Zucchini prajiti cu sos proaspat de rosii si usturoi


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Retete romanesti / Aperitive / Feluri principale / Retete de post / Garnituri /
5.0 - 25 voturi











Dovleceii prajiti sunt o gustare rapida si delicioasa, ideala pentru sezonul cald, ca garnitura langa o friptura sau ca fel principal de post, langa cartofi sau orez cu legume.
Dovleceii romanesti se curata de coaja si se taie rondele sau felii, apoi se trec prin faina si prajesc pana devin usor rumeniti. Se pot trece si prin aluat de pane, adica faina amestecata cu ou si, eventual, putina apa minerala, pentru a capata o crusta mai crocanta.
Deoarece prajitul clasic, traditional, genereaza un preparat destul de gras, intrucat uleiul este absorbit de crusta de faina , va propunem o varianta mult mai light si mai sanatoasa, un stil de prajire mediteraneean, adica in foarte putin ulei de masline, la temperatura medie, fara a trece dovleceii in prealabil prin faina sau aluat.
Pentru aceasta reteta am folosit cativa dovlecei verzi zucchini, care nu necesita decojire. Dupa spalare, le-am taiat capetele si i-am taiat felii pe lungime (puteti sa ii faceti si rondele) si i-am calit in 2 linguri de ulei de masline (aromatizat cu un catel de usturoi zdrobit) intr-o tigaie antiaderenta. In timpul calirii in ulei, i-am presarat cu sare si piper proaspat macinat. Cand s-au rumenit usor pe ambele parti, i-am scos intr-un vas termorezistent, sa stea la caldura. 
Sosul de rosii se prepara foarte simplu, din rosii proaspete, foarte coapte si carnoase, date pe razatoarea mare, eliminand pielita. In sosul format, se adauga putina sare, piper si usturoi macinat dupa gust. Se acopera dovleceii cu acest sos, se amesteca bine si se lasa 15-20 de minute sa se intrepatrunda aromele. Apoi e gata de servire. 

Cei mai buni sunt consumati imediat, dar , daca nu se poate, ii puteti lasa si la frigider cateva ore. 



Deliciosi, simpli si sanatosi! 

Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro