Ciorba taraneasca de vacuta


 
 
Va invitam la o portie calda de ciorba de vacuta, plina de legume. Cu sau fara smantana si ardei iute, este un deliciu!
 



Timp total
62 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
- carne vita
- smantana
- ardei iute
- ceapa
- telina
- morcov
- fasolea verde
- sare
- dovlecel
- ardei gras
- rosii decojite
- patrunjel
- leustean
 
Mod preparare:
Va invitam la o portie calda de ciorba de vacuta, plina de legume. Cu sau fara smantana si ardei iute, este un deliciu!



Portionati carnea de vaca in bucati mici si lasati-le intr-un vas cu apa rece si 2 linguri de otet. Dupa 2-3 minute, scurgeti apa, clatiti bine carnea si puneti-o la fiert.

Spumati cu grija. Recomand sa luati spuma la foc mare si abia dupa ce ati indepartat toata spuma sa reduceti focul si sa continuati fierberea.

Dupa ce a fiert carnea 20 de minute adaugati o ceapa tocata, telina cubulete, morcov rondele si continuati sa fierbeti inca 15 minute.

Apoi adaugati fasolea verde spalata si taiata bucati, frunze de telina tocate, sare si alte verdeturi uscate (daca aveti).

Dupa inca 15 minute de fierbere, adaugati un dovlecel tocat, un ardei gras tocat (sau mai multi, in functie de cat de mare e ciorba).

Spre final, adaugati cateva rosii decojite si tocate (sau suc de rosii), mai lasati sa fiarba 5 minute si opriti focul. Pentru cei care vor sa acreasca mai mult ciorba, pot sa adauge odata cu rosiile si bors fiert (dupa gust).

La final, adaugati patrunjel si leustean tocat. Pofta buna!