Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Somon in crusta de mustar de Dijon si portocale
Categorii: Feluri principale / Retete de post / Retete frantuzesti / Retete peste /
 


Autor

O reteta festiva, ideala pentru orice sarbatoare. Jocul cromatic al ingredientelor indica reteta si pentru o cina romantica, daca sunteti amatori de peste. Reteta este inspirata din bucataria frantuzeasca, dar are multe elemente personale.
 

 

Timp total
40 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

- o bucata file de somon
- cateva linguri de mustar de Dijon cu aroma de lamaie
- 2 portocale
- o jumatate de lingurita de zahar brun
- sare
- piper
- boia iute
- optional: un praf de scortisoara
- masline verzi umplute cu gogosar (pentru decor)
- masline negre (decor)
- optional: frunze de menta proaspete (decor)
- optional: sparanghel pentru garnitura


Mod preparare:

1. Spalati fileul de somon si scurgeti-l bine. Pregatiti celelalte ingrediente. Daca nu aveti mustar de Dijon cu aroma de lamaie, adaugati in mustarul clasic de Dijon putina coaja rasa de lamaie.



2. Daca optati pentru garnitura de sparanghel verde, opariti sparanghelul si apoi asezati-l in tava de yena. Presarati cu sare fina si , optional, putina pudra de usturoi.



3. Amestecati 2-3 linguri de mustar de Dijon cu aroma de lamaie cu piper, boia iute (piper de Cayenne) si , optional, un praf de scortisoara. Puteti sa omiteti scortisoara, daca nu doriti. Mustarul este sarat, asa ca nu va mai fi nevoie de sare. Adaugati o jumatate de lingurita de zahar brun, ca sa echilibreze aciditatea mustarului si a sucului de portocala.



4. Adaugati sucul de la o portocala si amestecati bine.



5. Asezati fileul de somon peste sparanghel si ungeti-l cu sosul de mustar.



6. Se coace la cuptor, la 180 de grade, circa 30-40 de minute, in functie de puterea cuptorului, dar si de grosimea fileului. Cu cat fileul e mai subtire, va fi gata mai repede



7. Cand a capatat o crusta galbena si este albit pe toata grosimea lui, pestele este gata. Se decoreaza cu felii proaspete de portocala, felii de masline verzi si negre.







8. Se serveste caldut, decorat cu frunze de menta proaspata.









9. O sectiune pentru a vedea ca este corect gatit somonul.





Pofta buna!


Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro