Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Frigarui de vitel pe crengute de rozmarin cu salata de rucola
Categorii: Feluri principale / Retete carne tocata / Retete exotice / Retete vita /
 


Autor

O reteta simpla, dar extraordinar de gustoasa, usor de preparat.
Combinatia inedita de arome transforma banalele frigarui in adevarate vedete culinare.
 

 

Timp total
55 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

- carne de vitel de friptura (sau vita) aprox. 800 gr
- o ceapa rosie medie
- 1-2 catei de usturoi
- sare
- piper
- crengute de rozmarin
- cimbru verde (am folosit varianta citron, cu aroma de lamaie)
- cateva boabe de ienupar
- boia dulce
- piper Szechuan
- coriandru boabe
- o lingurita boabe de mustar macinate
- cateva linguri de vin rosu


Mod preparare:

Pregatiti ingredientele. Spalati, curatati ceapa si usturoiul, spalati si taiati in bucati carnea. Spalati cimbrul si rozmarinul.



Puneti carnea in robot, adaugati ceapa rosie taiata bucati, usturoiul, sarea, frunze de rozmarin si de cimbru.



Adaugati toate condimentele peste amestecul de carne, pudrati cu boia si continuati sa mixati.







Pisati cateva boabe de ienupar cu piperul Szechuan si boabele de coriandru.





Cu mana umezita in apa rece, formati frigarui pe crengutele de rozmarin.





Frigeti la foc mediu.





Puneti vin rosu peste praful de condimente ramas in mojar. Pensulati cu vin aromat frigaruile, pe partile care sunt deja rumenite, ca sa se pastreze suculente.











Se scot toate frigaruile pe o farfurie si se mai lasa 1-2 minute sa se racoreasca.



Se servesc calde, cu o salata proaspata de rucola, rosii cherry si masline verzi, asezonata cu otet balsamic.











Combinatia de condimente este foarte parfumata, iar carnea , desi este foarte dietetica ( nu are aproape deloc grasime), este foarte suculenta datorita badijonarii cu vin din tipul frigerii.





Se serveste alaturi de un vin rosu, intr-o atmosfera romantica :)





Pofta buna!

Nota: dupa aceasta reteta, frigaruile ies foarte dietetice, deoarece carnea a fost macra si nu am adaugat deloc grasime sau ulei. Daca doriti, puteti sa folositi carne grasa sau sa adaugati 2-3 linguri de ulei in compozitia de carne.


Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro