Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Tort Raffaello
Categorii: Deserturi / Retete craciun /
 


Autor

Va place nuca de cocos? Pentru cei care o iubesc am pregatit acest tort deosebit...sper sa va incante privirea :)
 

 

Timp total
65 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
10

Publicat 
 


Ingrediente:

Pentru blat:

- 6 oua

- 6 linguri de ulei

- 1 cana de zahar

- 1 cana de faina

- 10 lingurite cacao

- 1 plicule praf de copt

- zeama de lamaie

- un varf de sare

Pentru crema:

- 400 ml frisca

- 100 ml lapte

- nuca de cocos dupa preferinta

- esenta de migdale

Pentru decor:

- 200 ml frisca

- nuca de cocos

- bomboane Raffaello

- ciocolata amaruie


Mod preparare:

Se separata albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins cu lamaie, uleiul si zaharul, apoi se adauga peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu grija de jos in sus, adaugand treptat faina si cacao. Se lasa la cuptor pana blatul este copt (faceti proba cu scobitoarea) aproximativ 20-30 minute.



Intre timp preparati crema. Cand blatul este copt, se lasa la racit, apoi se taie in 3. Crema de cocos se pune intre blaturi, apoi se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane.









Pe o folie de staniol, cu ajutorul unei serigi se fac cerculete din ciocolata topita. Cand ciocolata devine elastica, cu grija asezam staniolul in jurul tortului si lasam la rece pentru 10-20 minute.





Cand ciocolata s-a intarit cu foarte mare atentie se dezlipeste folia ( nu trageti cu putere, deoarece ciocolata se sparge imediat).



Enjoy! :)










Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro