Vitel picant cu vinete


 
 
Daca scapa cumva de sub influenta tatalui – un bou ca toti boii, putin la simtire-, al doameni vaci fiu ajunge mare vedeta in bucatarie.
 



Timp total
50 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
400 gr pulpa de vital
400 gr vinete
50 gr ceapa
100 gr rosii
50 ml ulei
4 catei de usturoi
1 ardei iute
100 gr samantana
1 ou
2 creanguta de tarhon
20 gr sare
2 gr piper
 
Mod preparare:
Renuntand la cariera de potential sef de cireada si putin ajutat de vinete coapte, vitelul nu devine arogant, ci picant si aromat. Sa crape toti de ciuda!



Vinetele se spala, se sterg, se taie felii de circa 1 cm grosime, se pun pe o tava de cuptor, se condimenteaza, se stropesc cu 15-20 ml de ulei si se rumenesc usor in cuptorul incins.



Pulpa de vita se taie in cuburi mici , se prajeste in restul de ulei.





Iar dupa ce s-a rumenit usor se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt, pulpa de rosii toacata cubulete, ardeiul iute feliat si frunzele de pe o crenguta de tarhon.









Pe fiecare felie de vanata se aseaza compozitie de carne, apoi se introduce toate in cuptorul incins la 180°C, aproximativ 7-8 minute.



Smantana se amesteca cu galbenusul, se condimeanteaza cu sare si piper, se pune deasupra si se orneaza cu frunze de tarhon.



Pentru ca pulpa de vita sa nu se intareasca la prajit, aceasta trebuie pusa in tigaie cand este foarte incinsa si amestecat rapid pentru a prinde crust ape toate partile, nelasand sa se scurga sucul din carne.