Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Vitel picant cu vinete
Categorii: Feluri principale / Retete romanesti / Retete vita /
 


Autor

Daca scapa cumva de sub influenta tatalui – un bou ca toti boii, putin la simtire-, al doameni vaci fiu ajunge mare vedeta in bucatarie.
 

 

Timp total
50 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

400 gr pulpa de vital
400 gr vinete
50 gr ceapa
100 gr rosii
50 ml ulei
4 catei de usturoi
1 ardei iute
100 gr samantana
1 ou
2 creanguta de tarhon
20 gr sare
2 gr piper



Mod preparare:

Renuntand la cariera de potential sef de cireada si putin ajutat de vinete coapte, vitelul nu devine arogant, ci picant si aromat. Sa crape toti de ciuda!



Vinetele se spala, se sterg, se taie felii de circa 1 cm grosime, se pun pe o tava de cuptor, se condimenteaza, se stropesc cu 15-20 ml de ulei si se rumenesc usor in cuptorul incins.



Pulpa de vita se taie in cuburi mici , se prajeste in restul de ulei.





Iar dupa ce s-a rumenit usor se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt, pulpa de rosii toacata cubulete, ardeiul iute feliat si frunzele de pe o crenguta de tarhon.









Pe fiecare felie de vanata se aseaza compozitie de carne, apoi se introduce toate in cuptorul incins la 180°C, aproximativ 7-8 minute.



Smantana se amesteca cu galbenusul, se condimeanteaza cu sare si piper, se pune deasupra si se orneaza cu frunze de tarhon.



Pentru ca pulpa de vita sa nu se intareasca la prajit, aceasta trebuie pusa in tigaie cand este foarte incinsa si amestecat rapid pentru a prinde crust ape toate partile, nelasand sa se scurga sucul din carne.




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro