Tort Tiramisu


Categorii: Deserturi /

 
 
tort cu crema
 



Timp total
80 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
12


Publicat 


Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
-6 linguri zahar
-4 linguri faina
-1 plic praf de copt
-2 linguri cacao
Crema:
5 oua
10 linguri zahar
250 g mascarpone
250ml frisca
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta rom
Sirop:
200ml cafea lichida
 
Mod preparare:
Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul,se adauga pe rand cate un galbenus,iar la final se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Totul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Crema: Se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa. se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.(eu in loc de vanilie am pus o lingurita de cafea instant) Asamblarea: Dupa ce blatul s-a racit se taie in trei parti se insiropeaza cu cafeaua facuta dinainte si se umple cu crema .deasupra se presara cacao.Se da la frigider 2-3 ore sau de pe o zi pe alta.