Salata de pepene cu grapefruit rosu


 
 
Palidul pepene plin de dulcegarie a invitat pe la el musafire exotice...
 



Timp total
20 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
800 gr pepene galben
300 gr grapefruit rosu
1 salata chinezeasca
1 lamaie
½ legatura de menta
 
Mod preparare:
Palidul pepene plin de dulcegarie a invitat pe la el musafire exotice: o chinezoaica verde si create, o tropical rosie si amaruie, care a venit insotita de o verisoara citric, o acritura notorie. La reuniune, doamnele i-au daruit amfitrionului parfumuri incredibile.



Pepenele galben se taie in doua dupa modelul dorit, se indeparteaza semintele, apoi se scoate miezul cu o lingura, lasand putin din acesta pe coaja.



Miezul scos se taie in cuburi mai mici si se pune intr-un castron, iar deasupra se pune salata chinezeasca taiata fasii.



Jumatate din cantitatea de grapefruit se curate, se taie in cuburi si se pune peste salata si pepene, restul se storc intr-un vas cu frunzele de menta tocate.



Compozitia se acreste cu zeama de lamiae, se toarna peste salata, se amesteca usor, iar cu acestea se umplu jumatatile de pepene si se orneaza cu frunze de menta.