Salata Mexicana


 
 
Unul din lucrurile interesante pe care il inveti despre Mexic este importanta nuantelor.
 



Timp total
20 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
150 gr porumb congelat
150 gr mazare congelat
100 gr fasole fiarta
50 gr ardei kapia
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de patrunjel
100 gr sos de rosii iute
1 lamaie
Sare,piper, boia iute
 
Mod preparare:
Unul din lucrurile interesante pe care il inveti despre Mexic este importanta nuantelor. Tonurile de rosu, galben si verde intens inseamna caldura, soare si viata. Inseamna o salata ca un curcubeu, intr-o tema culinara Mexicana, cu fasole, porumb si mazare. Se face iute-iute!



Porumbul si mazarea se decongeleaza, se fierb separate timp de 5 minute, se scurg bine de zeama si se lasa la racit.

Separate , intr-un vas se amesteca boabele de fasole fiarta, ardeiul kapia taiat cubulete, apoi ceapa si patrunjelul verde, ambele taiate marunt iar in final porumbul si mazarea.



Intr-un castronel se amesteca sosul iute, sarea,piperul si boiaua si se subtiaza cu putina zeamam de lamiae.



Legumele se amesteca cu ¾ din sosul iute, se pun pe platou sau salatiera, iar salata obtinuta se serveste rece, cu restul se sos stropit pe deasupra.



Pentru ca salata sa aiba un gust mai dulceag, fiind foarte iute, ina apa in care fierbe porumbul, respective mazarea, se adauga cate o lingura de zahar.



Pofta buna!