Bibilica in sos de vin


 
 
Precum calatorului ii sade bine cu drumul, ...
 



Timp total
55 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
400 gr pulpe de bibilica
100 gr ceapa
100 gr cartofi
100gr ardei colorat
100 gr morcovi
100 gr telina
50 gr dovlacel
30 ml ulei
100 ml vin
sare,piper, boia
 
Mod preparare:
Precum calatorului ii sade bine cu drumul, copilului cu jocul, iar popii cu sfatul, tot asa de bine ii sade potarnichi rumenite pe masa pofticiosilor! Cand aceasta gaina salbatica se imblanzeste domol in cuc-cus aromat cu legume si dafin, numa` senzatiile raman tari.



Ungem o tava cu putin ulei de masline. Taiem legumele si le asezam in tava.





Peste legume asezam pulpele, se condimenteaza cu sare, piper si boia.



Punem vinul si se introduce in cuptorul bine incins pentru circa 40 minute.



Am zis sa pun repede si metoda de fierbere a cos-cos-ului, este foarte buna garnitura si il puteti folosi in diverse combinatii cu legume sau carne.



Important de stiut: Cos-cos-ul se fierbe in proportie de 1:1 cu apa. Deci o unitate apa, si una de cos-cos. Puneti la fiert 1 pahar de apa. In aceasta apa puneti sarea, uleiul si mirodeniile care va plac. Pana fierbe apa pregatiti un volum egal de cos-cos - in cazul meu acelasi pahar cu care am pus apa. Cand incepe sa fiarba apa, puneti cos-cos-ul, amestecati si stingeti focul. Lasati 10 min sa se umfle bine si apoi folositi ca si garnitura sau in combinatii cu alte legume, carne si faceti o mancare delicioasa. Pofta Buna!