Fursecuri Fulgi de nea


Categorii: Deserturi /

 
 
La sectiunea fursecuri astazi v-am adus "Fulgi de nea" :) Iar daca aveti copilasi sunt sigura ca vor participa cu mare drag si interes la decorarea si pregatirea lor
 



Timp total
75 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
15


Publicat 


Ingrediente:
- 125 g unt
- 200 g faina
- 100 g amidon
- 80 g zahar pudra
- 1 ou
- 4 linguri lapte
- 80-100 g ciocolata alba pentru ornat
 
Mod preparare:
Se amesteca cu mixerul untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul, oul intreg si laptele. Separat, se amesteca faina cu amidonul; se adauga repede in aluat si se amesteca doar pana la omogenizare. Se framanta apoi aluatul cu mainile reci (caldura nu-i prieste aluatului asta ) si se formeaza o bila care se inveleste intr-o folie. Se tine cel putin 1 ora la frigider, desi ideal ar fi sa il lasati mult mai mult (eu am lasat-o peste noapte). Cu cat sta mai mult la rece, cu atat devine mai fraged. Se intinde apoi, nu foarte subtire, pe o suprafata presarata cu faina, se stanteaza cu o forma de fulg (data cand si cand prin faina) si se coc, in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit spre mare (190 grade C) aproximativ 10 minute.





Pofta buna!