Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Dorada cu vin alb
Categorii: Feluri principale / Retete peste / Retete romanesti /
 


Autor

Dorada se anunta a fi pestele-vedeta al deceniului, pentru trecerea spetaculoasa de la bucataria mediteraneeana la cea internationala.
 

 

Timp total
35 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

1 kg peste dorada
250 gr ciuperci
100 gr ceapa
4 catei de usturoi
30 ml ulei
50 gr unt
200 ml vin alb
Sare
Piper



Mod preparare:

Dorada se anunta a fi pestele-vedeta al deceniului, pentru trecerea spetaculoasa de la bucataria mediteraneeana la cea internationala. Acest peste alb a cucerit lumea datorita gustului deosebit de aromat si zemos al carnii. In cinstea succesului, merita un pahar cu vin alb!



Pestele se curata, se spala, se indeparteaza solzii si intestinele, se spala din nou si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se feliaza apoi se aseaza intr-o tava de cuptor, cu bucatele de unt pintre ele.



Pestele bine scurs de apa se aseaza in tava peste ceapa se aseaza in tava peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare , piper si am folosit si un amestec de verdeturi ( busuioc, rosmarin…), si se adauga si vinul.



Tava se introduce in cuptorul incins la 180°C pentru 10 minute, se scoate din cuptor, pe langa peste se pun ciupercile feliate, se stropeste totul cu ulei si se mai introduce in cuptor inca 10 minute.



Preparatul este mai savuros daca se serveste foarte fierbinte si daca se toarna pe deasupra sosul din tava amestecat cu zeama de lamaie.




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro