Dorada cu vin alb


 
 
Dorada se anunta a fi pestele-vedeta al deceniului, pentru trecerea spetaculoasa de la bucataria mediteraneeana la cea internationala.
 



Timp total
35 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
1 kg peste dorada
250 gr ciuperci
100 gr ceapa
4 catei de usturoi
30 ml ulei
50 gr unt
200 ml vin alb
Sare
Piper
 
Mod preparare:
Dorada se anunta a fi pestele-vedeta al deceniului, pentru trecerea spetaculoasa de la bucataria mediteraneeana la cea internationala. Acest peste alb a cucerit lumea datorita gustului deosebit de aromat si zemos al carnii. In cinstea succesului, merita un pahar cu vin alb!



Pestele se curata, se spala, se indeparteaza solzii si intestinele, se spala din nou si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se feliaza apoi se aseaza intr-o tava de cuptor, cu bucatele de unt pintre ele.



Pestele bine scurs de apa se aseaza in tava peste ceapa se aseaza in tava peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare , piper si am folosit si un amestec de verdeturi ( busuioc, rosmarin…), si se adauga si vinul.



Tava se introduce in cuptorul incins la 180°C pentru 10 minute, se scoate din cuptor, pe langa peste se pun ciupercile feliate, se stropeste totul cu ulei si se mai introduce in cuptor inca 10 minute.



Preparatul este mai savuros daca se serveste foarte fierbinte si daca se toarna pe deasupra sosul din tava amestecat cu zeama de lamaie.