Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Tort Africa
Categorii: Deserturi / Retete cu fructe / Retete romanesti /
 


Autor

Numele acestui tort nu este doar o aluzie la pielea ciocolatie a bastinasilor.
 

 

Timp total
70 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
10

Publicat 
 


Ingrediente:

1 blat de cacoa
200 gr unt
350 gr zahat
100 gr faina
500 ml lapte
100 ml frisca lichida
50 gr cacao
100 gr ciocolata menaj
1 sticluta esenta de rom



Mod preparare:

Numele acestui tort nu este doar o aluzie la pielea ciocolatie a bastinasilor. La nivel mondial, Africa produce peste 70% din ingredientul magic al ciocolatei. In cinstea cultivatorilor africani de cacao, un devorator de ciocolata a creat tortul Africa, o splendoare dulce-ciocolatie… Untul tinut la temperature camerei se bate pana devine o crema spumoasa. Frisca lichida se bate.



Blatul se taie orizontal in trei felii.



Ciocolata se topeste la bain-marie si se amesteca contnuu cu 200 gr zahar si cacao, apoi se indeparteaza de pe foc, iar cand s-a racit, se amesteca cu untul.



Laptele se incalzeste, se amesteca cu faina pusa in ploaie si se ingroasa pe foc amestecand continuu. Se lasa putin la racit, apoi se pune peste crema de cacao si se omogenizeaza. Se amesteca 150 gr zahar si esenta de rom in 300 ml apa calda, formand un sirop ce se lasa la racit. Se aseaza altenativ feliile de blat ce se insiropeaza si straturi de crema de cacaua. La final se orneaza cu crema de cacaua ramasa si ciocolata rasa.



Am modicat un pic crema cu care am invelit tortul , am pus 2 linguri de frisa sa fie un pic mai deschisa si am ras putina ciocolata.










Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro