Mod preparare:
Numele acestui tort nu este doar o aluzie la pielea ciocolatie a bastinasilor. La nivel mondial, Africa produce peste 70% din ingredientul magic al ciocolatei. In cinstea cultivatorilor africani de cacao, un devorator de ciocolata a creat tortul Africa, o splendoare dulce-ciocolatie…
Untul tinut la temperature camerei se bate pana devine o crema spumoasa. Frisca lichida se bate.
 Blatul se taie orizontal in trei felii.
 Ciocolata se topeste la bain-marie si se amesteca contnuu cu 200 gr zahar si cacao, apoi se indeparteaza de pe foc, iar cand s-a racit, se amesteca cu untul.

Laptele se incalzeste, se amesteca cu faina pusa in ploaie si se ingroasa pe foc amestecand continuu.
Se lasa putin la racit, apoi se pune peste crema de cacao si se omogenizeaza.
Se amesteca 150 gr zahar si esenta de rom in 300 ml apa calda, formand un sirop ce se lasa la racit.
Se aseaza altenativ feliile de blat ce se insiropeaza si straturi de crema de cacaua. La final se orneaza cu crema de cacaua ramasa si ciocolata rasa.
 Am modicat un pic crema cu care am invelit tortul , am pus 2 linguri de frisa sa fie un pic mai deschisa si am ras putina ciocolata.
   
|