Ciocolata de casa cu alune


Categorii: Deserturi /

 
 
Un desert traditional si iubit de toata lumea! Sigur aceasta reteta va aminteste de copilarie.
 



Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
- 1 cana zahar
- 1/2 cana apa
- 1 pachet margarina Unirea
- 400 gr lapte praf
- 1 pachet cacao de 75 g
- rom
- alune
 
Mod preparare:
Intr-o cratita se pun cana de zahar, apa si mestecam pana obtinem un sirop. Adaugam margarina si o lasam la topit. Se adauga treptat laptele; mestecam incontinuu sa nu se prinda. Dupa ce am folosit jumatate din cantitatea de lapte (200 g), adaugam si pachetul de cacao. Apoi si laptele ramas. Se pun romul si alunele; mestecam pana ce compozitia s-a legat. Cand este gata, se toarna intr-o tava in care am pus in prealabil folie alimentara stropita cu apa.