Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Ficatei de pasare pane cu chipsuri de cartofi
Categorii: Feluri principale / Garnituri / Retete cartofi / Retete romanesti /
 


Autor

Nu prea stie taranul ce este sofranul, dar cu siguranta se pricepe la gustari.
 

 

Timp total
40 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

500 gr ficat de pui
30 gr faina
3 ou
5 -6 cartofi medii
Ulei
Sare, piper.



Mod preparare:

Cumperi niste ficatei de pasare. Cureti bine ficatul de pielite. Te uiti cu atentie sa nu fi ramas fierea legata de vreo bucata de ficat. Speli bucatile intregi de ficat si le pui la scurs intr-o strecuratoare.Pana se scurge ficatul de apa, nu stai degeaba. Spargi 2-3 oua de gaina, le bati bine cu furculita si presari in ploaie niste faina de grau, pentru a face un aluat mai gros, ca cel pentru clatite. Diluezi aluatul cu niste apa minerala. Pui in aluat sare si piper, dupa gust, proaspat macinate. Incingi niste ulei de masline, intr-o tigaie mai inalta. Nu te zgarci la ulei. Este nevoie ca ficatul sa fie prajit in ulei fierbinte, la foc iute.



Dai ficatul prin aluat, il scurgi usor pe marginea vasului si il pui la prajit, introducand intai un colt de ficat si apoi dandu-i treptat drumul in uleiul incins, cand uleiul incepe sa sfaraie. Fii atent, protejeaza-ti degetele, sa nu te arzi ! Daca procedezi asa si ai pus suficient ulei in tigaie, ficatul nu se prinde de tigaie si se rumeneste pane-ul repede.. Prajirea ficatului dureaza 2-3 minute pe fiecare parte.



Ficatul pane se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi. Si salata este bine venita. Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro