Ardei cu legume
Este zi de post si aveti gurmanzi invitati la o gustare? Delectati-le simturile cu ardei umpluti!
Timp total
70 min
Nivel dificultate
Mediu
Numar portii
4
Publicat
Ingrediente:
400 gr ardei gras
200 gr morcovi
100 gr radacina de patrunjel
100 gr ceapa
100 gr rosii
500 ml suc de rosii
30 gr zahar
50 ml ulei
½ legatura de patrunjel
Sare, piper.
Mod preparare:
Este zi de post si aveti gurmanzi invitati la o gustare? Delectati-le simturile cu ardei umpluti! Aromele, gustul si culorile legumelor calite pot convinge orice papilla gustative simandicoasa ca postul nu este asa, o mare frustare culinara, ci un prilej de experiente inedite.
Ardeii se spala, se curate, se scot cotoarele si semintele si se lasa timpde 1-2 minute in apa clocotita cu putina sare, dupa care se scot sa se scurga pe o sita.
Ceapa, morcovii si patrunjelul se spala, se curate, apoi se taie bastonase si se pun la calit intr-un vas cu putin ulei.
Cand sunt aproape gata, se pun rosiile taiate cubulete. Se presara cu putin zahar,sare si piper, patrunjel tocat, apoi se mai calesc 2-3 minute.
Cu aceasta compozitie se umpliu ardeii, care se aseaza apoi intr-un vas, in picioare, cu gura in sus. Se toarna sucul de rosii, se condimenteaza si se introduce la cuptor pentru circa 30-40 de minute.
Pofta buna!
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login