Deliciu cu rodii


 
 

Rodia este un fruct mediteranian. Poarta numele vechi ai Tunisiei.
 



Timp total
30 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
2 rodii
3 oua
80 gr faina
500 ml lapte
30 gr unt
150 gr zahar
1 gr sare
 
Mod preparare:
Rodia este un fruct mediteranian. Poarta numele vechi ai Tunisiei. Acea tara fondata de fenicieni si cartaginezi, cei care au trimis elefantii la lupta contra Romei. Au pierdut, dar in istorie au ramas cu nisipuri de aur, cu albastrul profund al marii, cu spiritual aventurier, dar si cu traditia unei civilizatii care nu a uitat niciodata de unde ii sunt radacinile.



Se separa albusurile de galbenusuri.



Rodiile se taie in jumatate, se scot miezurile si se curate numai semintele.



Pentru crema se bat albusurile bine si se adauga treptat 50 g zahar continund actiunea.



Galbenusurile se freaca impreuna cu restul de zahar, se adauga sarea, faina si se subtiaza cu putin lapte rece.



Se pune la fiert laptele si se toarna apoi peste galbenusuri. Se amesteca cu un tel tinand vasul la bain-marie. Cand crema este gata se ia de pe foc, se agauga untul albusurile battue si se amesteca usor pana se incorporeaza albusurile in crema. Se lasa la racit si se amesteca apoi cu semintele de rodii.