Ciorbita de fasole boabe
Ciorba de fasole boabe
Timp total
80 min
Nivel dificultate
Redus
Numar portii
10
Publicat
Ingrediente:
- 150 / 200 fasole boabe
- 1 morcov
- o legatura de patrunjel
- o ceapa medie
- un ardei gras
- 2 rosii
- bors
- leustean
- telina
- sare
Mod preparare:
Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece, schimband apa de 2-3 ori. Zarzavatul si ceapa tocate marunt se calesc 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole.
Cand fasolea este fiarta, se pun ardeiul si rosiile taiate marunt si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa.
Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt.
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login