Vol-au-vent cu pui si ciuperci


Categorii: Aperitive /

 
 
Foarte bun! Noi am mancat prima data la botezul baietelului meu...mai apoi am dat intamplator peste reteta. Chiar pot spune ca este un preparat fin si tare gustos!
 



Timp total
50 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
- aluat foietaj
- ciuperci
- pipet pui
- 50 g faina
- 100 g unt
- 150 ml lapte
- 150 g smantana
- 10 ml ulei
- sare, piper
- 1 ou
 
Mod preparare:
Se curata ciupercile, se spala, se taie cubulete si se pun la calit. Se inabusa cubuletele de pipet de pui. Se incinge uleiul,se presara faina si se amesteca energic, apoi se stinge treptat cu laptele. Se amesteca incontinuu, pentru a nu face cocoloase. In sosul alb, se incorporeaza smantana, pieptul de pui, ciupercile si se condimenteaza. Se lasa la racit. Se intinde aluatul si se fac forme rotunde. Se ung cu ou si se lasa la cuptor, la foc iute. Cand s-au rumenit se scot din cuptor. Se umplu cu sosul cald si se servesc fierbinti.