Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Ficat cu praz si mar copt
Categorii: Feluri principale / Retete de porc / Retete grecesti /
 


Autor

Cleopatra se scalda in lapte si uleiuri, apoi isi punea mere coapte pe fata pentru a ramane mereu frumoasa.
 

 

Timp total
60 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

600 gr ficat de porc
400 gr mere
200 gr praz
200 ml lapte
50 gr faina
30 gr zahar
50 ml ulei
20 gr sare
Boia
Scortisoara



Mod preparare:

Cleopatra se scalda in lapte si uleiuri, apoi isi punea mere coapte pe fata pentru a ramane mereu frumoasa. Ficatul se scalda in lapte, face baie de ulei fierbinte, apoi se alatura merelor dulci cu miresme de scortisoara. Nu e frumos ca regina egiptului, ci savuros ca un regal de aromeā€¦. Merele se taie in felii de circa 1 cm grosime, li se indeparteaza cotoarele, se pun intr-o tava, se presara cu zahar si scortisoara si se coc circa 15 minute la 150°C



Ficatul se taie ca pentru friptura si se tine circa 30 de minute in lapte. Prazul se feliaza subtire si se caleste in putin ulei.



Ficatul se scurge de lapte, se sterge, se trece prin faina amesrecata cu boia si sare si se prajeste intr-o tigaie cu restul de ulei.



Dupa ce ficatul este rumenit, se aseaza in cealata tigaie cu praz, se acopera vasul si se inabuse circa 5 minute. Ficatul se serveste fierbinte, alaturi de merele coapte si de prazul calit.




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro