Ficat cu praz si mar copt
Cleopatra se scalda in lapte si uleiuri, apoi isi punea mere coapte pe fata pentru a ramane mereu frumoasa.
Timp total
60 min
Nivel dificultate
Mediu
Numar portii
4
Publicat
Ingrediente:
600 gr ficat de porc
400 gr mere
200 gr praz
200 ml lapte
50 gr faina
30 gr zahar
50 ml ulei
20 gr sare
Boia
Scortisoara
Mod preparare:
Cleopatra se scalda in lapte si uleiuri, apoi isi punea mere coapte pe fata pentru a ramane mereu frumoasa.
Ficatul se scalda in lapte, face baie de ulei fierbinte, apoi se alatura merelor dulci cu miresme de scortisoara. Nu e frumos ca regina egiptului, ci savuros ca un regal de aromeā¦.
Merele se taie in felii de circa 1 cm grosime, li se indeparteaza cotoarele, se pun intr-o tava, se presara cu zahar si scortisoara si se coc circa 15 minute la 150°C
Ficatul se taie ca pentru friptura si se tine circa 30 de minute in lapte. Prazul se feliaza subtire si se caleste in putin ulei.
Ficatul se scurge de lapte, se sterge, se trece prin faina amesrecata cu boia si sare si se prajeste intr-o tigaie cu restul de ulei.
Dupa ce ficatul este rumenit, se aseaza in cealata tigaie cu praz, se acopera vasul si se inabuse circa 5 minute. Ficatul se serveste fierbinte, alaturi de merele coapte si de prazul calit.
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login