Prajitura Greta Garbo


Categorii: Deserturi /

 
 
o delicioasa prajitura cu gem de caise
 



Timp total
45 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
20


Publicat 


Ingrediente:
Ingrediente:
Aluat pentru foi : 600 gr faina, 2 oua, 250 gr unt sau margarina, 250 gr smantana , 100 gr zahar, 30 gr drojdie, 1/2 lingurita sare, 2 plicuri zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta vanilie, coaja de la o lamaie rasa.
Umplutura: 400 gr marmelada de caise, 200 gr nuca macinata, 200 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilat
 
Mod preparare:
Intr-un vas se amesteca drojdia cu zahar, pana se lichefiaza, se adauga untul moale, ouale intregi pe rand, amestecand pana totul devine ca o crema. Se adauga smantana, coaja de lamaie, vanilia, sarea si la final faina. Se amesteca fara sa se framante prea mult si se lasa la crescut cca 10-15 min. Aluatul se imparte in 4 parti egale . Se ia o bucata de aluat , i se da forma dreptunghiulara, se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, dupa dimensiunea tavii de 20×30. Foaia se aseaza neunsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu marmelada, se presara cu nucile amestecate cu zahar , zahar vanilat. La fel se procedeaza si cu restul foilor, se suprapun, ultima foaie ramane neunsa. Tava se lasa la cald cca 30 min pentru dospirea foilor apoi se coace la foc potrivit cca 1 ora. Dupa coacere se lasa la racit complet apoi se pudreaza cu zahar