Orez cu lapte
Astazi m-am gandit sa va fac o surpriza dulce si usor de preparat...orez cu lapte :) Nu-i asa ca arata delicios?
Timp total
35 min
Nivel dificultate
Redus
Numar portii
6
Publicat
Ingrediente:
- 1,5 l lapte
- 300 g orez
- 200 g zahar
- 1 varf de lingurita de sare
- 1 lingurita de scortisoara
Mod preparare:
Spalati bine orezul si puneti-l la fiert cu o cana de apa. Fierbeti pana se evapora toata apa, amestecand permanent ca sa nu se prinda orezul de cratita (dureaza cam 5 minute pana orezul absoarbe apa).Odata fiert, dati orezul deoparte de pe foc si puneti laptele la fiert. Adaugati sarea si zaharul si lasati sa fiarba laptele. Cand a inceput sa fiarba laptele, adaugati orezul si fierbeti mai departe, amestecand permanent ca sa nu se prinda, timp de 20-25 de minute (depinde cat de gros doriti sa iasa).
Dupa ce ati fiert orezul, 20-25 de minute, adaugati scortisoara, amestecati si stingeti focul. Se poate consuma cald sau rece
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login